Vorst aan de grond

Een noordwestelijke wind voert de komende dagen geleidelijk koudere
lucht aan. Tegelijk is de neerslagkans relatief klein, dankzij de
nabijheid van een hogedrukgebied. Vandaag is overwegend droog en zijn er
zonnige perioden. Morgen is het fris met vrij veel wind en enkele
lichte regenbuitjes. Daarna wint de zon terrein, maar wordt ook
nachtvorst verwacht.

Vanochtend trekt zwakke frontale storing over. Er zijn wolkenvelden aanwezig e een spat regen niet uitgesloten. Daarna komt de zon steeds meer tevoorschijn.

Vanmiddag zijn er stapelwolken en is regelmatig de zon te zien. Het blijft droog en de wind trekt vanmiddag aan naar matig uit het westen tot noordwesten. Het wordt 14 tot 16 graden.

Vanavond lossen de stapelwolken van vanmiddag op en er volgen opklaringen. Een groot deel van de avond verloopt droog, maar een koufront trekt de tweede helft van de avond vanuit het noordwesten het land in en veroorzaakt wolkenvelden en een beetje regen. Vannacht kan er wat regen vallen en daalt de temperatuur tot een graad of 7.

Morgen bevinden we ons in iets koudere lucht en staat er ook nog wat meer wind. Bij een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind en wordt het 11 tot 13 graden. En met de koude lucht uit het noordwesten worden stapelwolken aangevoerd die regelmatig uitgroeien tot lichte regenbuien.

Pas in de loop van de avond neemt de buiigheid af en volgen meer opklaringen. In de nacht koelt het af tot een graad of 3 met kans op enkele graden vorst aan de grond.

Dinsdag komt de kern van een hogedrukgebied langzaamaan boven het land te liggen. Het blijft droog en er wordt een wisselend bewolkt weerbeeld verwacht. Met een noordenwind wordt koude lucht aangevoerd. Het wordt 11 of 12 graden en er volgt een heldere en koude nacht. In het binnenland koelt het af tot het vriespunt en aan de grond gaat het licht, mogelijk lokaal matig vriezen.

Woensdag krijgen we weer met een stijgende lijn in middagtemperaturen te maken. Er zijn enkele sluierwolken, maar vooral laat de zon zich ook veelvuldig zien. De zwakke wind is oostelijk en het wordt een graad of 15.

Donderdag neemt de bewolking toe, maar is het nog onzeker of het gaat regenen, wel is het duidelijk dat middagtemperatuur nog wat hoger uitkomt dan op woensdag: het wordt ongeveer 17 graden. De dagen daarna is het tijdelijk wat frisser met een toenemende kans op een bui. Het Paasweekend lijkt vooralsnog behoorlijk zacht te verlopen, over de neerslagkansen is nog vrij weinig te zeggen.