Helmond Sport heeft vanmiddag een kansloze nederlaag geleden tegen Jong
Ajax, op Sportpark De Toekomst ging het team van Jan van Dijk met maar
liefst 4-0 onderuit. Na de fraaie 5-1 zege afgelopen vrijdag op Jong FC
Twente waren er nog volop kansen om de play-off’s te behalen, maar daar
was in deze wedstrijd weinig van terug te zien.

Jong Ajax maakte een veel gretigere indruk, ondanks het feit dat er voor de thuisclub niets op het spel stond (dat is namelijk het hele seizoen al zo). Het team van de na dit seizoen vertrekkende trainer Fons Groenendijk (met daarin o.a. Ruben Ligeon, Mike van den Hoorn, Jairo Riedewald en Lucas Andersen) zou in ieder geval in de bekerfinale van gisteren minder hebben misstaan dan hun collega’s van Ajax1, vanaf het begin lieten de Amsterdamse beloften het weinige publiek (anderhalf uur voor aanvang van deze wedstrijd zat de hoofdtribune overigens nog bomvol, maar dat was tijdens de finale van de AEGON Future Cup) genieten van fraai aanvalsspel. Nadat El Hasnaoui en Kishna al alleen voor Van der Steen waren opgedoken, liet even daarna Dejan Meleg (volgens Frank de Boer het grootste talent van Ajax) de Helmondse doelman kansloos met een verdekt schot van zestien meter (13′ ;1-0).

hs-vs-jong-ajax

In deze beginfase werd HS geheel overlopen, het duurde twintig minuten voordat HS in de buurt kwam van doelman Mickey van der Hart, maar Koc zag zijn inzet geblokt. Zes minuten later had HS pech bij een kopbal van Kazlauskas op de paal na een vrije trap. Een vrije trap voor Ajax zou de achterstand echter verdubbelen, Van der Steen had geen verweer tegen het harde schot van 25 meter van wederom Dejan Meleg (34′ ;2-0).

Twee minuten later kreeg HS de laatste kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Koc ging (tevergeefs) voor eigen succes i.p.v. de bal af te geven aan de vrijstaande Janssen. Overigens had HS op dat moment al een man minder kunnen staan, scheidsrechter Oostrom had Sequeira een tweede gele kaart kunnen geven voor een harde overtreding op het middenveld.

Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld, HS onderging het spel nog steeds. Zo werd Meleg weinig in de weg gelegd om zijn hattrick te voltooien (51′ ;3-0). Nadat Brouwers de kans had laten liggen om de eer te redden, kwam ook de laatste treffer van de wedstrijd op het conto van de thuisclub, invaller Sam Hendriks scoorde uit een voorzet van rechtsbuiten Sheraldo Becker (89′ ;4-0).

HS blijft na deze nederlaag op de twaalfde plaats staan, de achtste plaats welke recht geeft op deelname aan de play-off’s is niet meer haalbaar. A.s. vrijdag is de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen FC Den Bosch.

bron : Helmond Sport