Warm, vochtig lenteweer

Komende dagen is het warm, maar ook vochtig lenteweer. Er is vrijwel
iedere dag kans op buien. Vooral in de ochtend is het zonnig, ‘s middags
komen meer stapelwolken. Met middagtemperaturen rond 20 graden is het
aangenaam warm.

Het is vanochtend wisselend bewolkt en vanuit het zuiden trekken enkele buien over het oosten van het land. Daar waar de zon schijnt loopt de temperatuur rap op en het wordt vanmiddag 17 graden op de Wadden tot 22 in het binnenland. Gedurende de middag ontstaan overal fikse stapelwolken die plaatselijk uit kunnen groeien tot een onweersbui.

In de avond nemen de buien in activiteit af, maar in de nacht komen enkele nieuwe buien vanuit het zuiden opzetten. Tijdens opklaringen wordt het nevelig met lokaal een mistbank. De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden.

Morgen start met enkele buien. Later in de ochtend is er ook ruimte voor de zon, maar in de middag ontstaan nieuwe buien en is er ook weer kans op onweer. Tussen de buien door wordt het circa 20 graden.

Vrijdag wordt met een oostelijke stroming nog wat warmere lucht aangevoerd. Met zon wordt het al snel meer dan 20 graden, maar deze warmte zal later op de dag weer worden afgestraft met stevige buien.

Ook in het weekend houden we het niet droog. De temperatuurverwachting hangt af van de precieze koers van een lagedrukgebiedje. Op dit moment lijkt de kern ten zuiden van Nederland te passeren, waardoor de lucht relatief warm blijft en de maxima rond 20 graden blijven uitkomen.

Begin volgende week moeten we wel een paar graden inleveren, maar op de echt lange termijn zijn er tekenen van zonnig weer met prima temperaturen.