De komende dagen krijgen we wisselvallig weer

Het is nog enkele dagen warm lenteweer met zonnige perioden,
stapelwolken, maar ook enkele buien. Tijdens Koningsdag is het met 17
tot 21 graden nog best zacht, maar de dagen daarna daalt de
middagtemperatuur naar een graad of 14. Daarbij is elke dag kans op
buien.

Vanochtend trekken een paar buien over. Echt heftig zijn de buien niet en daarbij wordt geen onweer verwacht. Af en toe is er een beetje zon. Het kan nog een tijd grijs zijn door mist en laaghangende bewolking.

Vanmiddag zijn er vrij veel wolkenvelden met tussendoor wat zonneschijn. Verspreid over het land kunnen buien ontstaan en daarbij stijgt de kans op onweer. Er staat niet veel wind en het wordt 18 tot 22 graden.

Vanavond trekken nog enkele onweersbuien over het land, maar later op de avond zullen de meeste buien weer verdwijnen.

Morgen wordt met een oostelijke stroming nog wat warmere lucht aangevoerd. Met regelmatig zonneschijn wordt het 21-25 graden. Als het in De Bilt 25 graden wordt hebben we de eerste officiƫle zomerse dag van dit jaar. Later in de middag en aan het begin van de avond is er kans dat opnieuw regen en onweersbuien de kop op steken. En wanneer de buien zijn ontstaan kunnen ze in de avond nog een tijd aanhouden.

Op Koningsdag zijn er vrij veel wolkenvelden met tijdelijk ook zon. Vooral in de middag en avond kunnen enkele buien de kop op steken en het wordt 17 tot 21 graden.

Zondag is het met 14 tot 18 graden een stuk frisser. Daarbij zal de zon slechts sporadisch even te zien zijn en op verschillende plaatsen valt regen.

De dagen daarna daalt de middagtemperatuur naar een graad of 14. Over het algemeen is licht wisselvallig weer, maar op sommige dagen blijft het overdag zo goed als droog.