Wolken boven Kasteeltuinconcerten

Het weer voor de komende dagen wordt in feite door twee zaken bepaald:
warme lucht en lage druk. Een combinatie die uiteindelijk resulteert in
(onweers)buien. Na het weekend stroomt koelere lucht het land in en
neemt de kans op onweer af. De buien blijven.

De zon kijkt vandaag tegen een (dikke) laag bewolking aan en vooral boven de grote rivieren valt van tijd tot tijd (lichte) regen. In het zuiden vinden de zonnestralen soms een weg naar beneden. In de loop van de dag stapelen de wolken zich op en neemt vooral in het zuiden de kans op een regen- of onweersbui toe. De temperatuur loopt uiteen van 21 graden in het bewolkte noorden tot maximaal 25 in het (soms) zonnige zuiden. De wind is zwak tot matig uit het noordoosten.

Vanavond kunnen we een aantal buien verwachten, de meest actieve boven het zuiden van het land. Onweer en hagel behoren tot de mogelijkheden. Komende nacht neemt de buiigheid af, maar helemaal droog zal het niet worden. Tijdens opklaringen kan wat nevel of een enkele mistbank ontstaan. De temperatuur daalt naar gemiddeld 15 graden.

Zaterdag heeft de bewolking de overhand, maar is er zeker ook ruimte voor de zon. De buiigheid leeft in de loop van de dag sterk op. Buien met onweer en hagel staan op het programma. We zitten nog steeds in de warme lucht en dat is goed aan de temperatuur te merken. Ondanks de bewolking en buien weet het kwik toch lokaal de zomerse 25 graden aan te tikken. Lokaal wordt het zelfs nog een fractie warmer.

Zondag nog een dag waarin we met buien te maken krijgen, maar wel minder frequent dan op zaterdag. De buien lijken zich op zondag vooral boven het oosten van het land te concentreren. De temperaturen blijven zomers en de zon is ook af en toe van de partij.

Na het weekend gaan we geleidelijk terug naar Hollands zomerweer. De temperatuur stabiliseert rond normaal en de kans op hagel en onweer neemt af. We zien dan wolkenvelden, zonnige perioden en af en toe een bui.

bron : Weeronline.nl