Profronde ziet hoogstwaarschijnlijk geen regen

Gisteren kwam het nog met bakken uit de lucht, maar komende dagen kunnen
we genieten van overwegend droog en vrij zonnig weer. Alleen vandaag
nog een enkele buien en later in het zuidoosten kans op onweer. De
temperaturen liggen veelal tussen 20 en 25 graden, later in de week iets
hoger.

Vanochtend zijn er nog vrij veel wolken en komt lokaal een enkele bui voor. Geleidelijk breekt de zon vaker door en wordt het zo goed als droog.

De middagtemperatuur is aangenaam te noemen met waarden tussen 22 graden aan zee en 27 landinwaarts. Later op de dag kunnen in het zuidoosten enkele stevige regen- en onweersbuien voorkomen. Lokaal kan een aanzienlijke hoeveelheid neerslag vallen. De noordelijke wind waait over het algemeen matig, maar aan de kust wakkert hij soms aan naar (vrij) krachtig.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en wordt het overal droog. In de nacht zijn er brede opklaringen en koelt het af naar een graad of 14.

Morgen wordt een rustige zomerdag met zonnige perioden en een matige noordwestenwind. Wel trekt gedurende de dag vanuit het westen een zwakke storing met bewolking en wat lichte regen of motregen naar het oosten van het land. De temperatuur ligt tussen de 21 graden van de Kop van Noord-Holland en de toch nog zomerse 25 van Limburg.

Donderdag en vrijdag blijft het op een enkel buitje na droog. Er zijn flinke zonnige perioden, maar een strakblauwe lucht wordt niet verwacht. We krijgen te maken met een meer zuidelijke stroming, waardoor warmere lucht het land binnen stroomt. Donderdag ligt de temperatuur nog tussen 22 en 26 graden, maar op vrijdag worden waardes tussen 24 en 28 graden bereikt.

In het weekend komt een einde aan de rust en is er kans op onweersbuien. Zaterdag is het in de ochtend nog grotendeels droog met zonnige momenten. In de loop van de dag neemt echter de bewolking en kans op flinke buien toe. De maxima liggen deze dag tussen 24 en 28 graden. Zondag verdwijnt de zon naar de achtergrond en worden de hele dag buien verwacht. Ook de middagtemperaturen liggen enkele graden lager.