Proef tijdens “Soet op Suyt”

Foto:

Ruim 50 kramen bij de Cacaofabriek bieden verse smakelijke producten uit
de regio. Daarnaast is er die zondag (7 september ) nog meer te beleven op Suytkade.

Er zijn vooral verse, regionale producten zoals groenten, fruit en sappen, chocolade, wijn, jam, kaas en brood te vinden. De ruim 50 kramen bieden verder artikelen om de tafel mee te dekken. Daarnaast is er live muziek en zijn de terrassen van Fitland XL, Atlantgroep Inclusief en De Cacaofabriek geopend. Voor de kinderen zijn er kinderspelen en goedkope ijsjes. Een treintje voert langs alle locaties, zodat mensen deze groene oase in het gebied van De Cacaofabriek, Annawijk en Suytkade goed kunnen bekijken.

Groene projecten Soet op Suyt

Onder de naam Soet op Suyt vinden verschillende activiteiten in de Annawijk, Overspoor en Suytkade plaats. Bewoners, Fitland XL Helmond Suytkade, de Groene Campus, de Wijkraad Centrum, De Cacaofabriek, de Stadstuin Helmond en de gemeente Helmond werken samen aan groene projecten om de wijk te verbeteren. Het resultaat is een oase in het centrum van Helmond. Met bijvoorbeeld een bloemrijke zone tussen de Cacaofabriek en de rest van Suytkade.

Samen met de Vlinderstichting zijn inheemse bloemen gezaaid waar verschillende soorten vlinders en bijen op af komen. Midden in het veld staat een bijenkast met meerdere bijenvolken van de bijenvereniging. De fruitbomen worden door Groene Campus-studenten onderhouden; ook voorbijgangers mogen de vruchten plukken. In de stadstuin experimenteren bewoners samen met de beheerders en studenten, wat leidt tot leuke innovatieve oplossingen. Studenten hebben nu een prachtige wandelroute uitgestippeld langs al deze projecten. Genoeg redenen om de 7e naar Suytkade te komen.