Heel veeeeeel regen

Vandaag is een regenachtige dag voor de zuidelijke helft van het land.
In de noordelijkste provincies is geen vuiltje aan de lucht. Daar blijft
het droog en laat de zon zich geregeld zien. Gedurende de dag trekken
bewolking en regen via het zuidoosten het land uit. Na een frisse nacht
blijft het morgen zo goed als droog met veel zonneschijn.

Afgelopen nacht viel in de zuidelijke helft van het land flink wat regen. Neerslagsommen van 10 tot 20 mm waren eerder regel dan uitzondering. Terwijl het zuiden verregende bleef in het noorden de regenmeter leeg.

Vanochtend houdt de zuidelijke helft te maken met bewolking en perioden met regen. In het uiterste noorden blijft het droog en zijn er zonnige perioden.

Gedurende de middag trekt de regen naar het zuidoosten weg en ook de zon laat zich vanuit het noord(west)en op steeds meer plaatsen zien.

Het uiterste zuiden houdt tot in de avond met regen te maken en de bewolking blijft daar tot zonsondergang aanwezig. Het waait matig uit oostelijke richting en de temperatuur varieert tussen 19 graden in de noordelijke zon en 15 onder de zuidelijke regen.

De nacht verloopt droog met flinke opklaringen. In het noordoosten koelt het flink af naar een graad of 7, maar aan zee en in het uiterste zuiden komt de minimumtemperatuur enkele graden hoger uit.

Morgen hoeven we niet meer voor veel neerslag te vrezen. Het blijft nagenoeg droog en bovendien laat de zon zich vaak zien. Verschillende stapelwolken, vooral in het noorden, belemmeren alleen een strak blauwe lucht. Er staat niet al teveel wind en de temperatuur passeert op de meeste plaatsen de 20 gradengrens.

In de avond neemt de bewolking vanuit het zuiden toe, maar neerslag wordt daarbij niet verwacht. Onder een isolerende wolkendeken verloopt deze nacht een stuk minder fris met minimumtemperaturen tussen 10 en 15 graden.

Donderdag is er meer bewolking aanwezig. In de ochtend is het waarschijnlijk droog, maar ‘s middags neemt de kans op buien toe. Een matig zuidelijk windje voert warmere lucht aan, waardoor het ondanks bewolking en buien nog ruim 20 graden kan worden.

Ook vrijdag is het met 20 graden niet koud en ligt de temperatuur rond de normaal van eind augustus. Er is vrij veel bewolking en verschillende stevige buien plagen het land. Bij de buien is ook kans op onweer.

In het weekend is het wisselvallig en de temperatuur komt waarschijnlijk weer iets lager uit.

bron : Weeronline.nl