Het weer

Foto:

De maanden lijken dit jaar hun eigen karakter te hebben: op een droge en
zonnige juni volgde een warme juli en een natte augustusmaand.
September was vooral rustig en droog, de weerkaarten voor oktober lijken
depressies en buien voor ons in petto te hebben. Het is eerst nog vrij
warm en rustig, in het weekend wordt het wisselvalliger en windrijker.

Vanochtend is er vrij veel bewolking en op verschillende plaatsen nevelig. Wel is het zo goed als overal droog.

Vanmiddag breekt vanuit het zuidwesten vaker de zon door en krijgen we een afwisseling van bewolkte en zonnige perioden. Vooral in het noordoosten kan lokaal ook een buitje voorkomen. Het waait matig uit zuidwestelijke richting en het wordt 19 of 20 graden.

Vanavond zwakt de wind af en krijgen we brede opklaringen. Op veel plaatsen blijft het droog, maar enkele lichte buitjes blijven hier en daar mogelijk. In de opvolgende, vrij heldere nacht, ontstaat her en der mist en nevel. De minimumtemperatuur ligt tussen 10 en 14 graden.

Morgen start de dag op veel plaatsen met mist of nevel. Helaas is het vervolgens niet de zon, maar de bewolking die het weerbeeld domineert. Helemaal afscheid van de zon nemen we echter zeker niet. Bij een matige zuidwestenwind ligt de temperatuur rond een graad of 20. Later op de dag neemt vanuit het westen de kans op wat buiige regen toe.

Donderdag komt her en der een enkel buitje voor, maar is het vaker droog. Er is bewolking met geregeld zon. Qua maximumtemperatuur verandert er weinig, maar de matige wind komt deze dag uit het noord(oost)en.

Vrijdag blijft het nagenoeg droog en wordt het waarschijnlijk de zonnigste dag van de week. De temperatuur loopt op naar 20 of 21 graden en de wind waait matig uit het zuiden.

Zaterdag blijft het overdag waarschijnlijk nog droog, maar staat er vooral aan de kust een stevige zuidenwind. Later op de de neemt vanuit het westen de kans op flink wat (buiige) regen toe. De middagtemperatuur ligt rond de inmiddels vertrouwde 20 graden.

Zondag is het gedaan met temperaturen van 20 graden of meer en moeten we tevreden zijn met 17 tot 19 graden. De meeste buien trekken via het oosten het land uit, maar helemaal droog wordt het waarschijnlijk niet.

Volgende week blijft de temperatuur  net onder de 20 graden. Er is meer bewolking dan zon en is er elke dag kans op, soms stevige, buien.

bron : Weeronline.nl