Te warm voor de tijd van het jaar

Het is al enkele weken te warm voor de tijd van het jaar en daar komt de
komende dagen geen verandering in. Er blijft voorlopig relatief zachte
lucht aangevoerd worden, daardoor krijgen winterse ongemakken voorlopig
nog geen kans. Dit zachte weer gaat vandaag en morgen wel gepaard met
veel bewolking en regen.

Vanmiddag zijn er veel wolkenvelden en komt de zon niet tevoorschijn. Er zijn perioden met regen. Vooral in het westen en noorden is het regenachtig, het oosten heeft de grootste kans op droge perioden.

De zuidenwind is meest matig, aan de kust en op en het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Tijdens dit sombere herfstweerbeeld wordt het niet warmer dan een graad of 14.

Vanavond blijft het bewolkt en kan het af en toe licht regenen. Later vanavond en vannacht kan de neerslagintensiteit tijdelijk wat toenemen. Het koelt af tot een graad of 10.

Morgen stroomt gedurende de dag minder vochtige lucht het land in. Het is ’s ochtends naar verwachting nog grijs en er valt af en toe wat regen. In de middag wordt het geleidelijk droog en maakt de zon vooral in het westen kans om door te breken.

De zwakke en aan de kust matige wind draait gedurende de dag van het zuidwesten tijdelijk naar het westen. Het wordt 15 à 16 graden.

Er volgt een heldere, droge nacht met temperaturen die kunnen dalen tot circa 7 graden.

Zondag blijft het zo goed als droog, dankzij de invloed van een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van Oost-Europa tot aan Frankrijk. Er zijn wolkenvelden en af en toe zonnige perioden. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 16.

Ook maandag en dinsdag beloven droge dagen te worden met toenemende zonkansen. Het wordt ’s middags een graad of 16.

De dagen daarna wordt de kans op neerslag langzamerhand weer wat groter, maar mogelijk houdt het droge weer nog even aan. Het blijft zacht voor de tijd van het jaar en nachtvorst laat nog even op zich wachten.

bron : Weeronline.nl