Oorzaak stank probleem in Helmond is gevonden

Foto:

De stankoverlast die voor het merendeel in Dierdonk, Rijpelberg en Brouwhuis aanwezig was is gevonden, Gerrits Metaalhandel was de veroorzaker en heeft direct maatregelen getroffen.

Het zogenaamde shredderafval was gaan broeien. De omgevingsdienst zal er de komende periode intensiever gaan controleren bij Gerrits.

Lees [HIER] Daar zit een luchtje aan

Er kwamen vandaag via reacties ook meldingen binnen dat de stank in Stiphout, Mierlo-Hout en zelfs tot in Aarle-Rixtel te ruiken was. Door de maatregels die Gerrits Metaalhandel vandaag getroffen heeft moet de stank al vele malen minder zijn.

Gerrits Metaalhandel blijkt de veroorzaker te zijn geweest van stankoverlast in Helmond. Dat meldt de provincie. Bij de milieuklachtencentrale en bij de gemeente waren tientallen klachten binnengekomen uit de hele stad over een penetrante geur. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant onderzocht donderdag in opdracht van de provincie de stankoverlast. Ze kwam bij Gerrits uit. Zogenoemd ‘shredderafval’ was gaan broeien. “Dat is afval dat vrijkomt bij het scheiden van ijzer. Het bestaat uit metalen, kunststoffen, rubber, hout, glas, vezels en zand”, aldus een woordvoerder van de provincie. “Het bedrijf heeft maatregelen genomen waardoor de overlast als aanzienlijk is verminderd. Op korte termijn zal die helemaal weg zijn.” De omgevingsdienst blijft het bedrijf de komende tijd intensief controleren. Bij Gerrits was niemand bereikbaar voor een reactie.