Fris met af en toe wat zon

De dag is koud gestart met in het noorden en westen enkele mistbanken.
Op veel plaatsen schijnt de zon en geleidelijk neemt vanuit het zuiden
de hoge bewolking toe. Komende dagen meer bewolking en lokaal wat lichte
regen.

In de vroege ochtend is het behoorlijk fris met in het noorden van het land enkele mistbanken. Afgelopen nacht daalde de temperatuur in het binnenland op verschillende plaatsen onder het vriespunt en aan de grond vroor het op uitgebreide schaal.

Geleidelijk lost de mist op en schijnt de zon. Tegelijkertijd krijgt het zuiden te maken met velden hoge bewolking.

Vanmiddag wordt de sluierbewolking dikker en zal de zon vaker verdwijnen. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 8 of 9 graden. De wind is matig van kracht en komt uit het oosten.

Vanavond blijven we te maken houden met velden hoge bewolking en opklaringen. De temperatuur daalt vannacht naar 2 graden in het oosten en 5 aan de kust. In de loop van de nacht kan in Zeeland een spatje regen vallen.

Morgen is er in het zuiden en westen veel bewolking en valt zo nu en dan een beetje regen. In het noordoosten blijft het overdag droog en breekt soms de zon door. Daarbij wordt het zo’n 7 graden. In de avond en nacht maakt ook het noordoosten kans op wat lichte regen.

Donderdag wordt een overwegend grijze dag. Lokaal kan een spatje regen vallen, maar op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 11, lokaal 12, graden in de zuidelijke provincies en 6-7 graden in Groningen.

Vrijdag verandert er weinig met opnieuw vrij veel bewolking en soms een glimp van de zon. Het blijft waarschijnlijk droog.

De dagen daarna wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Geleidelijk wordt het kouder. Er is een redelijke kans dat de middagtemperatuur beneden de normaal daalt en daarbij neemt de kans op nachtvorst toe.

bron : Weeronline.nl