Eerste overwinning in 3 maanden voor Helmond Sport

Helmond Sport heeft een dikverdiende zege behaald op RKC Waalwijk, het was voor het team van Jan van Dijk de eerste overwinning sinds 28 november toen Jong PSV thuis werd verslagen.

Afgezien van de eerste tien minuten waarin beide (staart-)ploegen elkaar in evenwicht hielden, was HS de bovenliggende partij. Een fraaie aanval, opgezet met een mooie ”buitenkantje links’ van Roel v.d. Sande gevolgd door een voorzet van Justiana, werd na een inzet van El Allouchi tegen de keeper door Elbers in de rebound afgerond (11′ ;1-0).

Stanley Elbers stond voor het eerst sinds zijn langdurige blessure weer in de basis, en zou meteen uitgroeien tot de beste speler aan Helmondse zijde. Drie minuten na zijn openingstreffer was hij al dicht bij zijn tweede treffer, even later zou zijn metgezel Marciano Duda in de tweemansvoorhoede eveneens de kans krijgen om de voorsprong te vergroten.

Kort voor de rust zou Elbers toch zijn tiende treffer van het seizoen bereiken (hij is hiermee clubtopscorer), al was de wijze waarop wel wat gelukkig. Een verdediger van RKC kreeg de bal tegen zijn arm na een passeerbeweging van El Allouchi, scheidsrechter Boot gaf hiervoor een strafschop die door Elbers werd benut (38′ ;2-0). De afgetekende hekkensluiter van de Jupiler League (overigens hebben RKC en HS samen nog geeneens voldoende punten om de play-offs via de ranglijst te behalen) werd vlak hierna voor het eerst gevaarlijk, na een (zeldzame) fout van doelman Van der Steen kopte Maxim Deckers op de lat.

Na de rust was het krachtsverschil tussen de nummer negentien en nummer twintig wat minder groot, maar de 2.112 toeschouwers werden nog wel verrast op een wonderschone treffer van Mounir el Allouchi, de huurling van NAC schoot een vrije trap van ongeveer 25 meter snoeihard in de kruising (62′ ;3-0). Stanley Elbers zag tien minuten later zijn minstens zo harde knal vanaf de rand van het strafschopgebied nog tegen de onderkant van de lat gaan, de laatste (onbenutte) kans van de wedstrijd kwam weer op naam van El Allouchi.

HS blijft na deze zege op de voorlaatste plaats staan, de volgende wedstrijd (het openingsduel van de vierde periode, de laatste strohalm voor HS om de play-offs nog te behalen) is op maandag 9 maart uit tegen Jong PSV.

bron : Helmond Sport