Vrijblijvend uw droomhuis bezichtigen tijdens de Open Huizen Route

Foto: NVM.nl

Interesse in een nieuwe woning? Vandaag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen. Een goede kans om u breed te oriënteren.

Bezoeken van Open Huis? 
Kijk op Funda welke huizen meedoen met de NVM Open Huizen Dag (Open Huizen route) en stippel uw route uit. U bezoekt een Open Huis gratis en vrijblijvend.

Download de openhuizendag checklist (pdf) om de details van de bekeken woningen te onthouden. Bekijk ook de tips voor tijdens de NVM Open Huizen Dag.

Leuk huis gezien?
Schakel dan een NVM-aankoopmakelaar in. Hij of zij brengt u op de hoogte van de kansen die de huizenmarkt op dit moment biedt en uw regionale situatie. Daarnaast bespaart een NVM-aankoopmakelaar u tijd, geld en zorgen.

Nog een paar laatste tips voor koper en verkoper:

parkeer uw auto om de hoek, zodat er beter zicht is op uw huis. Plaats geurstokjes in badkamer, toilet en eventueel huiskamer. In de keuken: aanrecht leeg, ook het vaatdoekje verdwijnt uit het zicht. Stop een lege vuilniszak in de vuilnisemmer. Stook het niet te warm, mensen houden hun jas aan bij het bezoek. Het zijn allemaal kleine dingen, maar u moet vandaag het verschil maken met de andere huizen waar mensen gaan kijken.

Zorg dat kijkers de WoonWensmeter invullen alvorens ze het huis gaan bekijken. Zo weet u wie er in uw huis is geweest. Wij willen hen uiteraard volgende week nabellen om hun reactie toegelicht te krijgen.

Gaat u vandaag huizen bekijken tijdens de landelijke Open Huizen Route? Dan ook een paar suggesties voor u. Houd het bezoek kort en bondig. Als een huis u buitengewoon aanspreekt, dan kunt u volgende week terecht voor een uitgebreide bezichtiging met de ERA-makelaar. Dan kunt u ook al uw vragen kwijt. Vandaag gaat u alleen maar sfeer proeven. De meeste mensen weten het al binnen een paar minuten. Heeft u helemaal geen gevoel bij een huis? Draai dan om en vertrek. Blijf niet kijken voor de beleefdheid. Zo heeft u meer tijd voor andere huizen op uw lijstje. U geeft ook de verkoper geen valse hoop. Maak alstublieft niet luidkeels opmerkingen over de smaak van de verkoper. Ieder heeft zijn eigen smaak. U koopt ook niet de inrichting van een huis, maar het huis zelf.