Afvalophaaldagen wederom aangepast

Foto: Helmond Nieuws

Op dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) wordt er geen GFT-afval en plastic opgehaald in Brandevoort, Mierlo-Hout en Helmond West (ten noorden van het spoor) en in Brouwhuis, Suytkade en de Annabuurt. De ophaaldag verschuift naar zaterdag 2 mei.

Zorg ervoor dat u de groene container en zakken met plastic voor 7.30 uur aan de straat zet. Daarmee voorkomt u dat de vuilniswagen al geweest is. Op maandag 4 mei (Dodenherdenking) wordt het afval wel gewoon opgehaald. De gebieden waar de wijziging geldt, zijn met een groene kleur aangegeven in de afvalkalender.

Fout op de gemeentepagina in De Loop

Op de gemeentepagina in De Loop van vrijdag 1 mei staat een onjuiste vermelding. Daarin staat dat de gewijzigde ophaaldag geldt voor Stiphout-Warande en de Bloem- en Paardenvelden in Helmond-Noord, maar dat klopt niet. Bewoners van die gebieden kunnen hun afval gewoon op woensdag 6 mei aan de straat zetten. Onze excuses voor het ongemak.

70-jarige bevrijding

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Daarom zijn dit jaar op die dag de meeste mensen vrij. Dit geldt ook voor de medewerkers van afvalinzamelaar Blink. Dit is de reden dat er dit jaar geen afval wordt opgehaald op Bevrijdingsdag.

Oud papier

Op Bevrijdingsdag wordt er ook geen oud papier opgehaald. Dit geldt voor het Centrum en de Binnenstad, een gedeelte van Mierlo-Hout (omgeving Houtse Akker) en een deel van Helmond-Noord (omgeving Rembrandtlaan). De ophaaldag wordt niet ingehaald. U kunt het papier twee weken later aanbieden of wegbrengen naar een van de papiercontainers in de stad. De locaties van de containers vindt u in de afvalkalender oud papier en karton (pdf) of in DeAfvalApp.