Helmond Sport sluit seizoen af met overwinning tegen Team Kootazur

Foto: Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanmiddag zijn laatste oefenwedstrijd gespeeld in het seizoen 2014-2015, in het Lavans Stadion werd met 4-1 gewonnen van Team Kootazur, een selectie die is samengesteld door spelersmakelaar (en ex-PSV’er) Adick Koot. Het team van Jan van Dijk had weinig moeite met deze (bonte) verzameling van spelers waarvan het merendeel uitkomt in (lagere divisies van) Frankrijk en Engeland.
Mounir el Allouchi tekende met een fraaie lob voor de openingstreffer (13′ ;1-0), Lars Hutten verdubbelde de voorsprong (26′ ;2-0). Kort voor rust kreeg HS een strafschop na een overtreding op testspeler Thomas Schilders, deze 20-jarige spits van Jong Willem II benutte deze zelf (44′ ;3-0).
Na de hervatting voerde HS de score verder op via Lars Hutten (53′ ;4-0), hij tikte een voorzet binnen van Doriano Kortstam (eveneens een testspeler, deze rechtsback speelde afgelopen seizoen bij het Sloveense Slavoj Trebišov, en doorliep de jeugdopleiding van Feijenoord). De eindstand werd bereikt door een benutte strafschop van Ulrich Poutou van het Franse Rodeo Toulouse (80′ ;4-1).

De eerste oefenwedstrijd in het nieuwe seizoen staat gepland op zaterdag 27 juni, dan is Helmond Sport te gast in Beek en Donk bij het jubilerende Sparta ’25.

bron : Helmond Sport