60 attracties en andere kermis weetjes

Foto: Helmond Nieuws

De Helmondse Zomerkermis wordt gehouden van donderdag 9 tot en met woensdag 15 juli. Op de kermis worden zo’n 60 attracties opgesteld op en rond de Markt, het Ameideplein, de Watermolenwal, het Speelhuisplein en een gedeelte van het Havenpark.

De kermis duurt elke dag tot 01.00 uur. Op dinsdagavond 14 juli wordt om 23.00 uur een groot vuurwerk afgeschoten vanaf het Havenpark.

Nieuwe website

Er is sinds dit voorjaar een geheel vernieuwde website helmondkermis.nl. Op deze site staat alle informatie over de komende kermissen zoals een overzicht van de attracties, de indeling van de kermis, het programma van dag tot dag en alle promotionele acties die er gehouden worden.

Spectaculaire attracties

Er komen enkele spectaculaire attracties zoals de ‘Tower’, een 90 meter hoge toren, die uniek is in zijn soort. Het draaiende effect en de vrije val leveren beslist een zeer speciale ervaring op. Ook de Inversion XXL zal op de zomerkermis een echte blikvanger zijn en voor het nodige spektakel zorgen. De Inversion XXL is een ronddraaiende stalen arm die de roterende gondels zo’n 45 hoog de lucht in slingert. Stuk voor stuk attracties waar een echte kermisliefhebber toch een keer in moet zijn geweest! Al met al zorgen de vele attracties, vermaak- en verkoopzaken ervoor dat jong en oud zich op een betaalbare manier volop kunnen amuseren. De kinderzaken kosten in Helmond € 1,50 (10 ritten voor € 10,-) andere attracties € 2,- met uitzondering van BoosterMaxxx, InversionXXL, The Tower 90m., Katapult, Supermouse en Jumper.

Bereikbaarheid

Van maandagavond 6 juli (18.00 uur) tot en met donderdag 16 juli zijn het einde van de Noord Koninginnewal, Ameidewal en de Watermolenwal afgesloten voor het verkeer. De City parkeergarage is alleen bereikbaar via de Torenstraat. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt met de auto bereiken voor het laden en lossen van bijvoorbeeld boodschappen.

Parkeren

Op de parkeerplaatsen en -terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Op de parkeerterreinen Ameidewal en Speelhuisplein kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. Vergunninghouders krijgen persoonlijk bericht. De bewaakte parkeergarages Doorneind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, evenals de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Speelhuisplein. Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Kasteel Traverse (Parkweg) gelden de normale openingstijden. In alle parkeergarages en fietsenstallingen gelden de normale tarieven. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen vindt u een overzicht van de openingstijden tijdens de kermisperiode.

Weekmarkten

De woensdagmarkten van 8 en 15  juli verhuizen naar de Noord Koninginnewal. De zaterdagmarkt van 11 juli wordt verplaatst naar de Koninginnewal. De kramen worden opgesteld tussen de Ameidewal en Kasteeltraverse. De bloemenkramen staan dan in de Kerkstraat. Op zaterdag 11 juli is de gehele Koninginnewal afgesloten vanaf de Kasteeltraverse. Ook geldt daar dan een parkeerverbod van 03.00 tot 19.00 uur.