Guus Meeuwis op bezoek in Helmond

Foto: Guus meeuwis - Warchild

Niemand minder dan Guus Meeuwis brengt dinsdag 7 juli een bijzonder bezoek aan basisschool Sint Trudo in het Brabantse Helmond. De achtstegroepers van de school in Helmond zijn namelijk de gelukkige winnaars van één van de twee VIP-premières van de War Child schoolmusicals.

Guus Meeuwis arriveert samen met de verklede leerlingen per limousine op de rode loper bij de school. Daarna woont hij de uitvoering van de War Child schoolmusical ‘De Koning te Rijk’ bij. Aansluitend neemt Guus Meeuwis namens War Child een cheque van de school in ontvangst. Sinds vorig jaar is de succesvolle zanger hét gezicht van de schoolmusical van War Child.

De schoolmusicals zijn gratis voor de deelnemende basisscholen omdat War Child iedereen wil aanmoedigen om deze schoolmusical op te voeren en donaties te doen. War Child vraagt de basisscholen als tegenprestatie fondsenwervende acties op te zetten. De kinderen uit groep 8 van basisschool Sint Trudo hebben verschillende acties opgezet om geld op te halen voor War Child. 

In 2010 zijn War Child en Albert Verlinde Entertainment gestart om een schoolmusical te ontwikkelen met als doel scholen een kwalitatief musicalpakket aan te bieden met een educatief en inspirerend thema. De musicals maken leerlingen bewust van de problematiek van kinderen in oorlogsgebieden. De schoolmusicals Voor Kids gaat de Zon op en De Koning te Rijk zijn inmiddels al 2.500 keer opgevoerd.

De Koning te Rijk           
De schoolmusical De Koning te Rijk is in 2014 in samenwerking met Guus Meeuwis tot stand gekomen. In de schoolmusical maakt de klas van meester Pimpernel een tijdreis. Onderweg krijgen de leerlingen te maken met oorlog en kinderarbeid. Ze komen erachter dat vrijheid en recht op onderwijs niet zo vanzelfsprekend is als ze dachten. Voor de musical heeft Guus Meeuwis twee eigen nummers ter beschikking gesteld: ‘Armen open’ en ‘Het kan hier zo mooi zijn’. Het avonturenverhaal komt van de hand van Dick van den Heuvel, die onder andere ook het script van de musical Kruimeltje heeft geschreven.

War Child
War Child is momenteel in elf landen actief, waar de kinderen een veilige plek krijgen om hun ervaringen te verwerken en weer leren kind te zijn. Wereldwijd leven ruim 230 miljoen kinderen in gebieden met gewapende conflicten. War Child biedt hen psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Zo haalt War Child de oorlog uit een kind. Zodat ze weer kunnen spelen, dromen, lachen en groeien. Want kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit.