Rijbewijs kan voorlopig nog niet thuisbezorgd worden

Foto: Helmond Nieuws

In de media zijn de afgelopen dagen berichten verschenen over de mogelijkheid voor gemeenten om vanaf 1 juli rijbewijzen bij mensen thuis of op het werk te bezorgen. Deze berichtgeving is onjuist, het bezorgen van een rijbewijs is voorlopig nog niet mogelijk.

In een aantal gemeentes in Nederland heeft er een proef plaatsgevonden met het thuisbezorgen van reisdocumenten (paspoort of identiteitskaart). In vervolg op deze proef heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu besloten om een vergelijkbare proef te starten met het bezorgen van rijbewijzen. Vanaf 1 juli wordt het voor een beperkt aantal gemeenten in Nederland mogelijk om dit te doen. Deze gemeenten kunnen daartoe een convenant afsluiten met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en een contract afsluiten met een speciale bezorgdienst.

Als de proef succesvol is, dan wordt het definitief opgenomen in de landelijke regelgeving en is het voor andere gemeenten ook een optie om te bezorgen, maar zover is het nu nog niet. Voorlopig dient u dus nog steeds naar de Stadswinkel te gaan om uw reisdocument of rijbewijs persoonlijk af te halen aan de balie. Zodra er op dit gebied iets verandert, zal gemeente Helmond haar inwoners daarover informeren.