Beleef deze zomer alle kasteelbelevenissen in het kasteel van Helmond

Foto: Gemeentemuseum Helmond

Beleef ‘Kasteelbelevenissen 2015’ deze zomer bij Gemeentemuseum Helmond, in en rond het kasteel. Dat betekent urenlang plezier! Maak je eigen wapenschild, loop rond als echte middeleeuwer, speur door de kelders van het kasteel, ga lekker boogschieten en bekijk de spannende roofvogeldemonstratie…

Het programma, de tijden en prijzen

  • Knutsel je eigen ridderhelm of prinsessenhoed

Knutsel en versier een prinsessenhoed of ridderhelm, gebruik daarbij de prachtige sjablonen, glitterstenen, veren en glanspapier… en verander in een stoere ridder of mooie prinses.

Wanneer: 7 juli t/m 28 augustus, dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 16.00 uur, €4,00 per kind.

  • Laat je schminken

Tover jezelf om tot prinses, struikrover, of ridder, of laat een tatoeage tekenen op je arm!

Wanneer: 8 en 15 juli,  22 juli t/m 19 augustus (dinsdag t/m donderdag) en 26 augustus van 12.30 – 14.30 uur, deelname is gratis.

  • Beschilder je houten wapenschild

Een goed wapenschild is heel belangrijk voor de uitrusting van een stoere ridder. Maak er één zelf. Je beschildert een houten wapenschild met je eigen kleuren en motiefjes. Leuk om mee te spelen maar ook om in je kamer te hangen!

Wanneer: 7 juli t/m 28 augustus, dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 16.00 uur , €5,00 per stuk.

dag van het kasteel2

  • Speel het middeleeuwse spel

Kom kijken op het binnenplein van het kasteel en doe mee aan leuke middeleeuwse spelletjes zoals hoepelen, ringwerpen, blikgooien, zaklopen en boter-kaas-en-eieren.

Wanneer: in juli en augustus elke dag tijdens openingstijden (weekend: 12.00-17.00 uur, di t/m vrij 10.00-17.00 uur), deelname is gratis.

  • Pimp je eigen fotolijstje of sieradendoosje

Versier je eigen fotolijstje, of pimp een doosje tot sieradendoosje of schatkistje. En gebruik hiervoor foamclay, verf en mooi decoratiepapier.

Wanneer: 7 juli t/m 28 augustus, dinsdag t/m vrijdag van 11.00-16.00 uur, €2,50 per stuk.

 

Doe mee met een spannende tocht door de  eeuwenoude kelders van het kasteel en beantwoord de vragen. En kijk welke speurtocht voor jou geschikt is.

Wanneer: elke dag in juli en augustus tijdens openingstijden, €1,50 per speurtocht.

  • Ga mee op familierondleiding door het kasteel

Altijd al willen weten welke belangrijke dames en heren er in het kasteel van Helmond woonden? Doe mee met onze familierondleiding! Dan hoor en zie je in welke kamer de kasteelheer sliep, en waar ze kookten in de middeleeuwen.

Wanneer: zondag 5 juli, 19 juli, 2 augustus en 16 augustus om 14.30 uur, de rondleiding is gratis, je betaalt wel entree.

  • Op ridder- en prinsessentocht door het kasteel

Zin om als jonkvrouw, prinses, schildknaap of ridder een kijkje te nemen in de statige ridderzaal en de spannende kelders? De gids vertelt je alle geheimen van het kasteel!

Wanneer: 7 juli t/m 9 juli: 15.00 uur, 14 juli t/m 20 augustus: om 11.00 uur en 15.00 uur, 25 t/m 27 augustus: om 15.00 uur, €3,00 per kind vanaf 3 jaar, volwassenen en kinderen t/m 2 jaar: gratis. Aanmelden kan vooraf telefonisch of op de dag zelf aan de balie van het museum. Maximaal 25 personen per rondleiding.

  • Roofvogelshow

In de tuin van het kasteel kun je de roofvogelshow bijwonen. Wauw, wat spannend! Hoe zien roofvogels eruit en hoe gedragen zij zich? Je gaat het meemaken in de kasteeltuin op: woensdag 22 juli, 5 augustus en 19 augustus van 13.30-15.00 uur. Bij slecht weer of regen wordt de roofvogelshow verzet, bij twijfel bel naar het museum of kijk op de website. Gratis toegankelijk, exclusief een entreekaartje voor het museum.

dag van het kasteel3