Berkendonk zorgt voor extra bewaking

Foto: Helmond Nieuws

Met de warme temperaturen van deze week is het ideaal vertoeven bij Berkendonk. In het water van de recreatieplas kun je verkoeling zoeken.

Helaas is de plas deze week niet alleen bezocht door vele badgasten, maar waren er ook ongenode nachtelijke bezoekers. Zij hebben een waterscooter en de nodige materialen gestolen en hebben grote schade aangericht aan gebouwen bij de plas. Gemeente Helmond, beheerder van de recreatieplas, heeft aangifte gedaan bij de politie en zet nu extra bewaking in.

Bij de diefstal is niet alleen de waterscooter meegenomen, maar zijn ook communicatieapparatuur en verrekijkers ontvreemd. Dit zijn materialen die de beheerders van Berkendonk gebruiken voor toezicht bij de plas. Inmiddels zijn alle materialen vervangen en is er ook een nieuwe waterscooter aangeschaft. Deze is namelijk hard nodig om snel ter plaatse te kunnen zijn bij een noodgeval op het water. Door het snel vervangen van de materialen kan de plas openblijven en kunnen bezoekers gebruik blijven maken van Berkendonk. Overigens zullen de dieven weinig profijt hebben van de waterscooter, want de contactsleuteltjes zijn ’s nachts nooit bij Berkendonk aanwezig.

Extra bewaking

De komende periode wordt de recreatieplas ’s nachts extra bewaakt om nieuwe diefstal te voorkomen. Ook zijn de vernielde sloten op de gebouwen vervangen, zodat die weer afgesloten kunnen worden.

Aangifte

Gemeente Helmond heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van de gestolen spullen en de schade die is ontstaan aan gebouwen bij de recreatieplas. Het exacte schadebedrag is op dit moment nog niet bekend. De gemeente is verzekerd voor diefstal.

Verdachte situaties melden

Gemeente Helmond roept bewoners en bezoekers van de plas op om verdachte situaties te melden. Als zij verdachte personen of situaties zien, kunnen zij dat melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Dat nummer kunnen mensen ook bellen als zij de afgelopen periode verdachte zaken bij de plas hebben gezien die te maken kunnen hebben met de diefstal. Als mensen zien dat er ingebroken wordt, kunnen zij direct bellen met het alarmnummer 112.