Twijfels over goede bedoelingen stichting Loterijverlies

Foto: Helmond Nieuws

De stichting Loterijverlies, die mensen geld helpt terug te krijgen van de Staatsloterij, lijkt vooral verliezers te kennen. Het ontbreekt aan toezicht en het is de vraag of er ooit wordt betaald aan de honderdduizend aanmeldingen.

Stiekem aangepaste voorwaarden van de Loterij-aanpakkers hebben onrust veroorzaakt onder de deelnemers. De financiële bijdrage na een eventuele schikking met de Staatsloterij werd met een derde verhoogd. Dit meldt Telegraaf.nl.

Na deze bekendmaking werd de regel snel weer teruggedraaid door de ophef. Wel vroegen ze om ,,Een extra bijdrage van 9,95 euro als tegemoetkoming voor de hoge kosten die wij moeten maken.”

Weinig hoop

Wat die kosten inhouden is niet helemaal duidelijk en onderzoek naar de structuur van de stichting biedt ook weinig hoop. De oprichter Ferdy Roet schendt belangrijke regels van de Claimcode door de enige bestuurder te zijn en geen toezichthouder aan te hebben gesteld.

Ook is de stichting onlangs plotseling verhuisd naar het fiscaal aantrekkelijke Kanaaleiland Guernsey. Advocaat Bregje Krijnen laat daarop weten dat de organisatie er bijzondere regels op nahoudt.

Nul euro

,,De stichting zegt ‘we gaan voor u onderhandelen met de Staatsloterij en sluiten een deal zonder deze aan u voor te leggen’. Ze kunnen dus akkoord gaan met nul euro schadevergoeding, terwijl het wel zijn eigen kosten van de Staatsloterij vergoed krijgt.”

Het is volgens haar de vraag of er überhaupt ooit een betaling komt: ,,De rechter heeft weliswaar bepaald dat de Staatsloterij misleidend is geweest in reclame-uitingen, maar of deelnemers daarvan schade hebben geleden, is veel moeilijker te bewijzen.”

door : Leonie – Nieuws.nl