Zondagmiddag is Caratmiddag

Foto: Seniorenorkest Meijel

Op de zon- en feestdagen van mei tot en met eind september vinden er op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, Carat-concerten plaats. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode een concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen.

Op alle concertdagen vinden drie optreden plaats, die elk ongeveer driekwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen, openbare toiletten en voldoende zitplaatsen aanwezig. 

Programma zondag 9 augustus 2015:

  • 12.00 uur Seniorenorkest Meijel 

 

    • Seniorenorkest Meijel e.o. is destijds opgericht om senioren de gelegenheid te geven op een ontspannen wijze hun hobby te beoefenen. De eerste leden kwamen voornamelijk van de plaatselijke harmonie Eendracht maar ook van korpsen uit de naaste omgeving. Nu bestaat het orkest uit een 35-tal spelende leden afkomstig uit de nieuwe gemeente Peel en Maas en omliggende plaatsen. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 70 jaar. Vanaf 1997 staat het orkest onder de bezielende en enthousiaste leiding van Leo Zinzen. Geen onbekende in de wereld van de blaasmuziek.
  • 13.00 uur Seniorenorkest Gemert 

 

    • Seniorenorkest Gemert is opgericht op 10 oktober 1988, heeft een kleine harmonie bezetting en bestaat uit 18 personen. Het muzikale programma van het orkest bestaat voornamelijk uit gezellige luistermuziek, Nederlandse maar ook buitenlandse nummers uit de 60er jaren zijn favoriet. De muzikanten komen uit verschillende plaatsen uit de regio.
  • 14.00 uur De Vosberg Muzikanten, Panningen

 

  • De Vosberg Muzikanten zijn opgericht in maart 1979. De naam hebben ze afgeleid van een streek in Panningen namelijk: De Vosberg. Een vriendenclub heeft de blaaskapel met carnaval opgericht en zijn zo uitgegroeid tot een blaaskapel die talrijke optredens verzorgt in binnen- en buitenland. Ook zijn ze te vinden op braderieën en andere buiten activiteiten. Ze geven hun medewerking aan Beierse avonden en Blaaskapellen, Festivals en familiefeesten. De Vosberg Muzikanten spelen o.a. :Egerländer- Böhmische- Tsjechische en stemmingsmuziek. Het is een blaaskapel waar plezier en muziek hoog in het vaandel staan.

Seniorenorkest Gemert

De Vosberg Muzikanten