Helmond staat 3e in Jupiler League

Helmond Sport is maandagavond door een zege op Emmen naar de derde plaats in de Jupiler League gestegen. In een weinig enerverende wedstrijd werd Jeffrey van Nuland met een doelpunt op slag van rust de matchwinnaar.

Omzettingen in de basis

Door de blessure van Stanley Elbers was Jan van Dijk gedwongen om een omzetting in de basisopstelling door te voeren. Mounir el Allouchi schoof vanuit het middenveld door naar de aanval, Jeffrey van Nuland nam de ontbrekende plek op het middenveld in. Verder stond Fecunda (vandaag keurig op tijd) weer rechtsback ten faveure van Sven van de Kerkhof.

Bedenkelijk niveau

Emmen en Helmond Sport maakten er bepaald geen hoogstaande partij van in de Jens Vesting. Het aanzicht van de prachtige regenboog en de felle bliksemschichten in de lucht vormde bij tijd en wijle een welkome afleiding voor de 3.150 toeschouwers, het voetbal op de (kunst-)grasmat deed namelijk flink pijn aan de ogen. Mounir el Allouchi (op papier linksbuiten, maar vaak zwervend) was de enige Helmonder die voor aanvallende impulsen zorgde. Als de thuisclub al eens een bal richting het Helmondse doel speelde, werd dit steevast afgefloten voor buitenspel.

Goal uit het niets

In een dergelijke wedstrijd kan een goal eigenlijk alleen maar bij toeval tot stand komen. De meest verdedigende middenvelder aan Helmondse zijde Jeffrey van Nuland was in het vijandelijke strafschopgebied beland, en kreeg daar de bal zomaar van rechtsback Kulhan in de voeten gespeeld. Zijn inzet leek niet overtuigend, maar verdween toch in de hoek van het doel van Dennis Telgenkamp (44′ ;0-1).

Weinig nieuws na de rust

Ook in de tweede helft slaagden beide ploegen er niet in om tot acceptabel voetbal te komen. Emmen was gezien de achterstand uiteraard wel gedwongen om verder van het eigen doel af te spelen, maar de Helmondse counters leden aan dezelfde kwaal als de spaarzame pogingen van Emmen voor rust, ze werden continu afgevlagd voor buitenspel, vooral Vicento slaagde er niet in om de juiste positie te vinden.

Zeldzame fout Bjelica

De eerste doelkans van de Drenten (er was toen al vijf kwartier gespeeld) werd nota bene ingeleid door Bjelica. De huurling van FC Zwolle had tot dan toe al een tiental duels gewonnen, tevens een handvol dekkingsfouten van zijn collega-verdedigers gecorrigeerd, maar door een verkeerde timing kreeg Marnix Kolder een vrije kopkans. Kolder scoorde in een ver verleden ooit vier keer in een wedstrijd tegen Helmond Sport , maar liet dit buitenkansje liggen.

Slotfase wel boeiend

Een kleine tien minuten voor tijd kreeg HS de kans om de wedstrijd “op slot” te gooien (maar van een ‘open’ partij is ook nooit sprake geweest), nadat Kerk twee man had gepasseerd kwam hij vrij voor doelman Telgenkamp. De huurling van Utrecht schoot echter tegen de keeper aan, waarna El Allouchi in de rebound een nog grotere kans kreeg. Omdat de huurling van NAC vanaf tien meter tegen de lat schoot, mocht Emmen nog steeds hopen op een gelijkspel. Dat deze gelijkmaker er niet kwam was te danken aan Wouter van der Steen, hij pareerde harde schoten van dichtbij van Roy Deul en in de rebound van invaller Raymond Gyasi.

Stand en volgende wedstrijd

Helmond Sport heeft na deze zege het fraaie aantal van zeven punten uit vier wedstrijden, goed voor de derde plaats. Deze positie is enigszins geflatteerd omdat de nummers vier en vijf (Go Ahead Eagles en PSV) een wedstrijd minder hebben gespeeld. A.s. vrijdag is nummer zes NAC de tegenstander, de Breda hebben in evenveel wedstrijden een punt

bron : Helmond Sport