Ondernemers Elzaspassage nog dagelijks last van waterschade

Foto: Helmond Nieuws

Inmiddels is het al weer 5,5 week geleden dat op de vroege zondagochtend de hoofdwaterleiding in de Elzaspassage gesprongen is, de gehele passage en ook de winkels van de ondernemers stonden blank. De waterschade is nu nog dagelijks het onderwerp van gesprek.

Lees [HIER] Elzaspassage veel last van gevolgen gesprongen waterleiding

Enkele ondernemers hebben geluk gehad en zijn weer open met een nieuwe vloer en inrichting maar enkele andere ondernemers moeten nog dagelijks met de gevolgen omgaan omdat bijvoorbeeld de ondervloer niet droogt en zonder droge ondervloer mag er geen nieuwe vloer geplaatst worden. Durlinger ging enkele maanden geleden open met een geheel nieuwe winkel en heeft inmiddels weer een nieuwe vloer en nieuwe rekken in de winkel staan, maar de deuren zijn nu dan ook weer open.

De Elzaspassage zelf heeft natuurlijk nog een gangpad dat door de gesprongen leiding ongelijke delen heeft gekregen, binnenkort zal er een noodvloer gaan komen, de waterleiding kan niet vervangen worden, er is daarom besloten om de leiding te verleggen en via de 1e verdieping te laten lopen, Bart Smit zal hier op de eerste verdieping in de winkel iets van gaan merken.

Op het eerste gezicht lijkt het in veel winkels mee te vallen maar schijn bedriegt.