H2O festival gaat alle zintuigen prikkelen

Foto: Helmond nieuws

In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 september staat Helmond weer bol van de culturele activiteiten tijdens de tweede editie van H2O Festival. Anders dan vorig jaar trapt H2O deze editie op zaterdag af met Helmond Unplugged in De Cacaofabriek. De zondag  erna is de Helmondse kasteeltuin het decor voor de Proeftuin. Laat al je zintuigen prikkelen op de plek waar kunst, cultuur, creativiteit en amusement elkaar ontmoeten.  

festival H2O

Helmond H2O festival 2015 start met talent uit eigen stad! Zaterdag 19 september opent het Helmond H2O festival 2015 met Helmond Unplugged.  In een intieme setting, in De Cacaofabriek, brengen zangers en zangeressen met Helmondse roots of postcode, hun vertolking van de ultieme cover. Zonder fratsen, sterker nog, op authentieke wijze: ‘unplugged’. Elke artiest brengt met maximaal één begeleider het voor hem/haar bijzondere lied van een ander ten gehore. Na een korte introductie van de (muzikale) biografie van de artiest en het motief van de keuze voor het nummer, volgt de song.

Puur, met akoestische begeleiding. Een breed scala aan muziekgenres komt voorbij. Pop, fado, blues, country, rock, alles mag….

festival H2O 1

Helmond Unplugged is toe aan de vierde editie en is uitgegroeid tot een populair evenement. Om bezoekers niet teleur te hoeven stellen werken we dit jaar met kaartverkoop. Kaarten zijn te bestellen via www.cacaofabriek.nl. Na afloop vindt in de foyer een afterparty plaats met live muziek.

Helmond Unplugged begint om 21:00 uur. De zaal gaat om 20:00 uur open.

Deelnemers aan Helmond Unplugged zijn:

Patrick van de Pol – Tim Geelen – Frank Abels – Roland Schriks – Tjeerd van de Kimmenade – Annique van den Heuvel – Pleun Stevens – Anne-Marie Smits – Dave Vermeulen – Celine van Bussel – Rozaynis Godfried – Joost Manders – Marieke Dankers – Anne van Brunschot – Harold Meulendijks – Nina van Anen – Nina van de Weijer – Lara Vetorazzi – Jan Vriends – Ruud Gruiters. 

H20 “de Proeftuin”

Op zondag 20 september vanaf 12:00 tot 20:00 uur is ‘de Proeftuin’ geopend!

festival H2O 2

Rondom het Helmondse kasteel kun je al je zintuigen laten prikkelen in de Proeftuin. Hier ontmoeten kunst, cultuur, creativiteit en amusement elkaar.

Geniet van muziek, dans en straattheater. Je hebt keuze uit meer dan twintig leuke workshops waaronder een workshop handlettering van Karlijn van de Wier (inschrijven via de website) of bedenk een mooie tekst en laat hem (tijdelijk) op je lichaam schrijven in de  Literaire Tattooshop.

Foodtrucks en pop-up restaurants

Tijdens deze editie van H20 is het mogelijk om zowel te lunchen als te dineren bij een van de Foodtrucks of pop-up restaurants. En neem een lekkere snack van bijvoorbeeld “alle gekheid op een stokje” of een heerlijke tortilla van Tante Tortilla.

Straattheater en Acts

Een hoog niveau straattheater uit o.a. Frankrijk, Zwitserland, Amerika en uiteraard uit eigen regio zal acte de présence geven in de Proeftuin. Wat dacht je van bijvoorbeeld:  Irrwisch; met hun schreeuwerige gekleurde outfits en film citaten, zijn deze discodudes net striphelden.

Naar de hemel vliegen en de sterren aanraken!  “Compagnie En Plein Vol”, gemaakt door de acrobatische kunstenaar Terrence Price van het beroemde duo “Price en McCoy” combineert de traditionele en de moderne acrobatiek. Dit explosieve trio biedt u een mix van spectaculaire acrobatiek-, met elegantie en komedie. Open de gordijnen, doe de lichten aan en laat je vermaken… Dit en nog veel meer straattheater is te zien op 20 september in de Proeftuin.

Live Muziek

Aan muziek ontbreekt het deze editie van H20 editie ook niet, sterker nog er zijn meer live acts dan de vorige editie van de Proeftuin. Van dance (NERD) tot de meezingers (Ivo Gleeman) alle genres komen voorbij..

En wil jij zelf eens een vette housebeat mixen en proeven aan het vak van DJ? Ga dan los en doe mee met de interactieve demo van de DJ school uit Eindhoven. Be a DJ for one day!

De toegang tot de Proeftuin is gratis

Maak je klaar voor twee gezellige dagen met heerlijke muziek, theater voorstellingen, hapjes & drankjes voor jong en oud. Fun voor iedereen! Kijk voor het laatste nieuws en informatie over alle artiesten,

workshops, theater en ander amusement op de website www.helmondh2o.nl en volg H2O festival ook op Facebook en Instagram.