Open Monumentendag bij Museum Helmond

Foto: Museum Helmond

Maak kennis met het vak ‘restauratie’ op 12 en 13 september en kom op een leuke en interactieve manier van alles te weten over dit ambacht! In het tweede weekend van september is het namelijk weer tijd voor Open Monumentendag. Het thema dit jaar is Kunst en Ambacht. De beide locaties van het museum, waaronder het kasteel, zijn dan gratis toegankelijk.

Of het nu gaat om hout, metaal, bladgoud of fineren: kom naar het kasteel op 12 en 13 september en leer op een leuke manier over het ambacht restaureren. De demonstratie vindt plaats in het kasteel tussen 12.00-17.00 uur.

Van speurtocht tot knapzakroute

Een kasteelbezoek tijdens Open Monumentendag is ook zeker de moeite waard voor het hele gezin. Zo zijn de stijlkamers op de Bel etage (1e verdieping) geopend voor het publiek en zijn er rondleiders aanwezig om vragen te beantwoorden. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld een speurtocht door de kelders van het kasteel. En net als vorig jaar kunnen bezoekers meedoen met de Knapzakroute. Met de knapzak loop je de route van het ene naar het andere monument in Helmond. Een stok met knapzak kun je bij de balie van het kasteel (of bij Stichting Industrieel Erfgoed) kopen voor €1,50. Je krijgt een paspoort met stempelkaart en wandelroute mee en ontvangt bij elk monument een hapje/drankje voor in je knapzak.

Open monumentendag

Zomerexpositie

Breng ook zeker een bezoek aan de museumlocatie in de moderne Boscotondohal. Hier kun je nog t/m 13 september de zomertentoonstelling ‘Krachtwerken’ bezoeken. Meer dan 70 ‘parels’ uit de collectie moderne en hedendaagse kunst worden hier getoond. Bekijk ook ‘My Little Pony’ van kunstenares Tinkebell, dit opgezette paard bevindt zich in de entreehal van de kunsthal.