Sinterklaas is nog steeds opzoek naar (hulp) Pieten

Foto: Helmond Nieuws

Op 15 november nemen de Goedheiligman en zijn Pieten weer hun intrek in het Helmondse kasteel. Dat vergt behoorlijk wat voorbereiding. Ook dit jaar worden 25.000 bezoekers verwacht die een kijkje mogen nemen in de pepernotenbakkerij, de schatkamer met cadeautjes, de Pietenschool, de Pietenzolder en de werk- en slaapkamer van Sinterklaas.

Om ervoor te zorgen dat alles er piekfijn uitziet, en dat de bezoekdagen vlekkeloos verlopen, is de hulp van wel 450 vrijwilligers nodig. De organisatie heeft nog ruimte voor nieuwe vrijwilligers, daarom is de inschrijfperiode met een week verlengd. Zij kunnen aangeven welke taken ze willen verrichten en wanneer ze beschikbaar zijn. De werkzaamheden zijn heel divers, dus iedereen kan wel een steentje bijdragen. Alle hulp is welkom!

Aanmelden als vrijwilliger tot 7 oktober

Nieuwe én bestaande vrijwilligers kunnen zich tot 7 oktober op verschillende manieren aanmelden. Bij wijkhuis de Westwijzer, Cortenbachstraat 70: tijdens de informatiebijeenkomst op 29 september, aanvang 19.00 uur. Digitaal via www.sinterklaasstadhelmond.nl. Bij de balie van de LEV-groep, Penningstraat 55, 5701 MZ HELMOND, telefoon 0492-598989. Algemene informatie is te vinden op www.hetkasteelvansinterklaas.nl.

Meer: Evenementen