Helmond vangt tijdelijk 200 vluchtelingen op in VeKa Sportcentrum

Het college van B&W heeft besloten dat vanaf maandag 23 november 200 vluchtelingen tijdelijk terecht kunnen in Helmond. De vluchtelingen worden, vooralsnog, voor 72 uur opgevangen in VeKa Sportcentrum, met een mogelijke uitloop van enkele dagen.

Op maandag 16 november heeft de gemeente Helmond het verzoek gekregen om een crisisnoodopvang in te richten voor deze vluchtelingen. De situatie rondom de vele vluchtelingen blijft zorgelijk en er is nog altijd een ernstig tekort aan opvanglocaties. De gemeente vindt het belangrijk om haar verantwoordelijkheid te nemen in de eerste opvang van deze mensen, vandaar dit besluit. 

Infomarkt op donderdag 19 november

De gemeente Helmond organiseert donderdag 19 november van 17.00-20.00 uur een informatiemarkt in de Stadswinkel in Boscotondo. Iedereen die vragen heeft over de tijdelijke crisisopvang van vluchtelingen in de VeKa Sporthal, kan dan binnen lopen. Zowel leden van het college van burgemeester en wethouders, als vertegenwoordigers van politie, brandweer, GHOR en de LEV-groep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wilt u iets bijdragen, materieel of immaterieel, aan de tijdelijke opvang van de vluchtelingen, dan kunt u zich daarvoor aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Uiteraard bestaat deze mogelijkheid ook tijdens de inloopmarkt. 

Aanmelden als vrijwilliger vluchtelingenopvang

We krijgen veel verzoeken van mensen waar zij zich kunnen aanmelden als vrijwilliger. Dat waarderen wij enorm! U kunt zich aanmelden als vrijwilliger via onderstaande link. Wanneer meer bekend is over de rol die vrijwilligers kunnen spelen tijdens de crisisnoodopvang, wordt u hierover door de gemeente Helmond op de hoogte gesteld.

Laatste nieuws en meer informatie

We houden u doorlopend op de hoogte van het laatste nieuws. De komende dagen doen we dat op deze pagina in de vorm van een logboek, waarbij u via korte berichtjes informatie krijgt. Hieronder vindt u meer algemene informatie zoals de bewonersbrief en de Raadsinformatiebrief. Verder leest u hier de veel gestelde vragen met antwoorden.

Bron: Gemeente (nieuws)