Poolse automobiliste had borrel op

Foto: Helmond Nieuws

Het rijbewijs van een 31-jarige Poolse automobiliste, zonder vaste woon- en verblijfplaats, werd zondagmorgen 26 juli rond 1.15 uur kort na een eenzijdig ongeval op de Bouvignehof ingevorderd. Even daarvoor was ze ter hoogte van de Bouvigehof uit de bocht gevlogen.

Voorlopig onderzoek wijst uit dat ze met hoge snelheid, komende vanaf de Weg door de Rijpel ter hoogte van de Bouvignehof in de bocht rechtdoor is gereden. Door de snelheid werden er twee lantaarnpalen geraakt en uit de grond gereden. Hierna sloeg het voertuig over de kop en knalde vervolgens op een geparkeerde personenauto die daarop tegen een daarachter geparkeerd voertuig botste. Het eerste genoemde geparkeerde voertuig raakte door de klap zwaar beschadigd.

Gewond

De bestuurster en haar bijrijder, een 31-jarige man uit Helmond, raakten als gevolg van het verkeersongeval gewond maar waren wel aanspreekbaar. Omdat er vermoeden bestond dat zij onder invloed was van alcohol werd bij haar een blaastest afgenomen. Deze gaf als indicatie aan dat ze gedronken had. Omdat de bestuurster haar sleutelbeen had gebroken moest zij naar het ziekenhuis. Ook de bijrijder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is bij haar een bloedmonster afgenomen voor nader onderzoek. Haar rijbewijs is inmiddels ingevorderd. De politie is nog niet klaar met het onderzoek.