gehouden, in het Lavans Stadion werd met maar liefst 5-1 gewonnen van
Jong FC Twente. Het team van Jan van Dijk nam vanaf het begin het
initiatief en kreeg na negen minuten spelen de eerste kans op de
openingstreffer.

Na goed voorbereidend werk van Andreas Luckermans (net zoals vorige week in de tweede helft tegen Almere City speelde hij hangend op de linkervleugel in een viermansmiddenveld) kwam de bal via Koç bij Sequeira die vanaf vijftien meter net naast schoot.

De openingstreffer zou ruim tien minuten later toch vallen, maar dan aan de andere zijde. De beste man aan Twentse zijde, aanvallende middenvelder Tim Hölscher, was net daarvoor al vrij voor doelman Van der Steen verschenen, maar de Duitser zag zijn inzet toen gekeerd. De ex-speler van Schalke 04 zou het vervolgens heel wat subtieler aanpakken, met een prachtig draaiend schot ging de bal via de binnenkant van de paal in de verste hoek (20′ ;0-1).

Doelman Van der Steen moest zich bij dit schot beperken tot toekijken, overigens deden zijn verdedigers precies hetzelfde toen Hölscher de bal in zijn bezit kreeg.
De play-off’s leken op dat moment heel erg ver weg, maar het duurde gelukkig voor de gemoedstoestand van de 2.369 toeschouwers (al schenen daar ook nog vijf Twentse fans onder te bevinden) niet lang voordat deze weer wat dichterbij kwamen.

Nadat Koç er net niet in slaagde om zijn fraaie dribbel goed af te ronden, kwam de bal voor de voeten van Andreas Luckermans die verwoestend uithaalde (29′ ;1-1). Dezelfde Luckermans gaf ook de assist voor de tweede Helmondse treffer, zijn voorzet werd door Koç met een half-volley in het net gejaagd (40′ ;2-1).

In de tweede helft greep het team van Jan van Dijk de tegenstander nog wat nadrukkelijker ‘bij de strot’, waardoor de Twentse beloften al vaak op eigen helft balverlies leden. Daarnaast maakte HS weer gebruik van een wapen dat vooral in de eerste seizoenshelft erg effectief was, namelijk de spelhervatting. Een vrije trap van Jeffrey van Nuland werd door Kenny Teijsse van heel dichtbij, en heel hard, in de kruising gewerkt (58′ ;3-1). Vijf minuten later werd er ook weer eens uit een corner gescoord, Ferry de Regt knikte bij de tweede paal binnen (63′ ;4-1).

Aangezien het doelsaldo ook van belang kan zijn om de play-off’s te halen ging HS op jacht naar meer treffers, en wederom werd Twente doelman Filip Bednarek gepasseerd door een kopbal van Ferry de Regt, maar nu na een vrije trap van Kevin Visser (85′ ;5-1). Hier zou het bij blijven, mede omdat scheidsrechter Bax besloot om de doorgaans door Personato (“Werving en Selectie”) aangeboden blessuretijd achterwege te laten.

HS blijft na deze zege weliswaar op de elfde plaats staan, maar kan zich met nog twee speelronden voor de boeg nog steeds plaatsen voor de eerste ronde van de play-off’s. Hiertoe moet het ten minste drie teams uit het rijtje De Graafschap (+4), Eindhoven (+3), Volendam (+2), Fortuna Sittard (+1) en MVV (+1) inhalen, tussen haakjes staat de puntenvoorsprong vermeld van deze concurrenten.

Op Paasmaandag speelt HS wederom tegen een beloftenteam, dan is op Sportpark De Toekomst in Amsterdam Jong Ajax de tegenstander.

bron : Helmond Sport