de eredivisie gespeeld, in het Lavans Stadion werd een fraai 1-1
gelijkspel behaald tegen Vitesse. Het is tevens de eerste keer dat een
team uit de in 2010-2011 opgerichte gezamenlijke jeugdopleiding op het
hoogste landelijke niveau uitkomt.

Afgelopen jaar werd de “Onder-17” afgetekend kampioen in de eerste divisie, maar dit seizoen zal de tegenstand enorm zijn voor het team van Mario Verlijsdonk. Toch had VVV/HS B1 al na drie minuten spelen een opgelegde kans om op voorsprong te komen, maar spits Juul Respen kon de prima voorzet van Jasper de Jonge niet verzilveren.

De Arnhemmers trokken vanaf dat moment het initiatief naar zich toe wat werd beloond met een benutte vrije trap van Giovanni Scharrenberg (16′ ;0-1), hij liet de pas veertienjarige doelman Bram Verbong (zowel de jongste als de kleinste speler op het veld) geen kans. In het restant van de weinig spectaculaire eerste helft werden de geel-zwarten nog eenmaal gevaarlijk, ingeleid door een veel te korte terugspeelbal van centrale verdediger Luuk Veeneman.

Na de rust zag het spelbeeld er totaal anders uit, in plaats van af te wachten op eigen helft ging VVV/HS B1 de opbouw van de gasten veel eerder verstoren. Daar had het team van oud-Vitesse voetballer Nicky Hofs eigenlijk geen antwoord op, de logische gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten, uit een vrije trap van Juul Respen kon Reno Kochanowski van dichtbij intikken (58′ ;1-1).

Alhoewel duidelijk was dat Vitesse geen genoegen nam met een gelijkspel (bij corners van VVV/HS werden er steevast drie spelers voorin gelaten), was het juist VVV/HS dat nog de beste kansen op de zege kreeg. Jasper de Jonge zag zijn schot tegen de buitenkant van de paal komen, een kopbal van Reno Kochanowski uit een corner werd op de doellijn weggewerkt.

Volgende week zaterdag speelt VVV/HS B1 een uitwedstrijd bij Roda JC.

bron : Helmond Sport