Helmond Sport heeft vanavond in Emmen met 2-2 gelijkgespeeld tegen de
plaatselijke FC. Gezien het feit dat het team van Jan van Dijk bijna een
uur lang met een man minder speelde door een rode kaart voor Stanley
Elbers, mag dit een verdienstelijk resultaat worden genoemd.

In de 35 minuten dat er in de Jens Vesting nog 22 spelers op het veld stonden, hielden beide ploegen elkaar qua veldspel aardig in evenwicht. Voordat Elbers van het veld werd gestuurd voor een volstrekt onnodige overtreding op de helft van de tegenstander, bracht hij nog wel zijn team op voorsprong.

De vandaag op rechts spelende vleugelspeler kapte zijn tegenstander uit, kwam naar binnen toe om vervolgens met zijn linkervoet verwoestend uit te halen (30′ ;0-1). Voor die openingstreffer had Elbers al een keer met een voorzet de bovenkant van de lat geraakt, en ook Kevin Visser was met een harde volley vanaf tien meter al dicht bij een voorsprong geweest.

Dat Elbers op rechts speelde was wellicht al verrassend, nog opvallender was dat de linkerkant geheel werd vrijgelaten, zowel Diouck als Tuyp speelden in het centrum. Het zorgde ervoor dat rechtervleugelverdediger Said Bakkati geen tegenstander had, maar het was erg tekenend dat de Drenten daar in de opbouw op geen enkele wijze van konden profiteren.

De ploeg van Joop Gall was wel gevaarlijk via rechtsbuiten Resida, zijn directe tegenstander Justiana had weinig vat op hem. Nadat Van Nuland ten koste van een gele kaart en een vrije trap Resida moest tegenhouden (hij was weer eens ontsnapt aan de bewaking van de international van Curaçao) viel uit de daaropvolgende spelhervatting de gelijkmaker, Roland Bergkamp tikte van dichtbij binnen (34′ ;1-1).

Een minuut later kreeg HS een tweede dreun te verwerken met het wegsturen van Elbers, de thuisclub kreeg nog voor de rust via verdediger Siekman (twee keer) en Bannink opgelegde kansen op een voorsprong. Onder de rust kwam de volgende tegenvaller, doelman Van der Steen kon vanwege een schouderblessure niet verder, met Jamie Watt had HS (naast de goed spelende Lars Hutten) zodoende zijn tweede debutant tussen de lijnen.

Het werd nu hoog tijd voor een meevaller, en die kwam er al na vijf minuten spelen in de tweede helft. Ferry de Regt kopte uit een corner de bal in de doelmond, waar Diouck er in slaagde om de onzekere doelman Marko Meerits te passeren (50′ ;2-2).
Vanaf dat moment werd het accent uiteraard volledig op het vasthouden van de voorsprong gelegd, en gezien het povere combinatiespel van de thuisclub leek dat zeker niet onmogelijk. De gelijkmaker viel echter toch nog redelijk vlug, na een onoplettendheid in de Helmondse verdediging kwam Resida geheel vrij voor doel (63′ ;2-2).

Na deze gelijkmaker veranderde er weinig aan het spelbeeld, zeker na de wissel van Tuijp voor Gomez kon de Helmondse Vesting de Drentse aanvallen goed pareren. De in het Schotse Dundee geboren Jamie Watt hoefde nog maar eenmaal reddend op te treden, in de voorlaatste minuut maakte de 20-jarige goalie een schot van Bannink onschadelijk.

bron : Helmond Sport