Helmond Sport pakt gelukkig een puntje

Helmond Sport heeft aan de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax een punt
overgehouden, met dit resultaat mocht het team van Jan van Dijk zich op
basis van de kansenverhouding enorm gelukkig prijzen.Vooral in de eerste helft was het overwicht van de bezoekers enorm, wat ook niet hielp was dat Sequeira al binnen het kwartier met een blessure (er waren vooraf al vijf andere geblesseerden!) moest uitvallen. Op het moment dat hij al buiten de lijnen stond (en zijn vervanger Fecunda ook nog) kreeg het team van Andries Ulderink zijn eerste grote scoringskans, maar Danny Bakker wist een voorzet van linksbuiten Sheraldo Becker niet te verzilveren.

Laatstgenoemde kreeg na bovengenoemde wissel een nieuwe bewaker, Gomez schoof namelijk door naar het middenveld, Fecunda werd de nieuwe rechtsback. Gomez kreeg op het middenveld veelal te maken met Lerin Duarte, en deze tot op heden niet doorgebroken miljoenenaankoop stond ook aan de basis van de openingstreffer. Nadat hij zich met een schitterende lichaamsbeweging had vrijgespeeld, kon Becker alleen op Van der Steen af (24′ ;0-1).

vs-jong-ajax
Becker scoort de onvermijdelijke 0-1

Becker had tien minuten later zijn tweede treffer op de voet, maar zijn inzet op een voorzet van rechtsback Ruben Ligeon ging op de lat. Even later raakte ook Riechedly Bazoer het houtwerk, om vervolgens in de rebound over te schieten. Dat de achterstand bij rust slechts één enkel doelpunt bedroeg, was goed beschouwd een mirakel. Dat HS in de tweede helft langszij kwam evenzo, al moet daar wel aan worden toegevoegd dat Jan van Dijk in de rust zijn team opdracht had gegeven om verder van het eigen doel af te spelen.

Middenvelder Roel v.d. Sande schoof bij balbezit tegenpartij door op een centrale verdediger van Ajax (veelal Mike van der Hoorn), en toeval of niet, Jong Ajax wist in het eerste kwartier niet eenmaal gevaarlijk te worden. Van de Sande zou ook nog aan de basis staan van de gelijkmaker, doelman Peter Leeuwenburgh vond het nodig om de middenvelder in een (ongevaarlijke) hoek van het strafschopgebied neer te halen, goed beschouwd was het pas de eerste keer in deze wedstrijd dat hij moest optreden. Stanley Elbers liet Leeuwenburgh vervolgens kansloos bij zijn penalty (60′ ;1-1).

et duurde echter maar een paar minuten voordat Jong Ajax orde op zaken stelde, nadat linksback Owusu tot tweemaal toe de bal niet in het doel wist te werken, lukte dat Richairo Zivkovic met een hakje wel (66′ ;1-2). Voor Jan van Dijk was dit sein om “va bangue” te gaan spelen, ingeluid door het inbrengen van Oumar Diouck als extra aanvaller. Toen even later ook nog De Regt naar het front werd gestuurd, kregen de jonge Godenzonen het voor het eerst in deze wedstrijd lastig.

De Regt liet een kans op de gelijkmaker liggen, maar een paar minuten later wist Diouck met het hoofd bij de eerste paal een voorzet van Fecunda af te ronden (84′ ;2-2). HS leek in de slotfase zelfs voor de winst te gaan, maar moest deze plannen bijstellen toen Van de Sande met een rode kaart het veld moest verlaten. De linksbenige middenvelder probeerde de zoveelste verkeerde pass van Fecunda te corrigeren, maar ging daarbij onbesuisd hard in op Bazoer.

HS staat na dit gelijkspel op de achttiende plaats, volgende week vrijdag staat op het programma de uitwedstrijd tegen Almere City FC dat enkele plaatsen hoger staat.

bron : Helmond Sport