behaald, tegen Telstar werd het maar liefst 5-2. Het team van de vandaag
achterstand, de van Anderlecht gehuurde Belg Jonathan Kindermans gaf
doelman Van der Steen met een schot net buiten het strafschopgebied het
nakijken (7′ ;0-1). In deze openingsfase waren de gasten duidelijk de
betere ploeg, na twee minuten spelen had de prima spelende spits Ralf
Seuntjens al balverlies van Roel van de Sande met een lob kunnen
afstraffen, Korpershoek was dicht bij de 0-2.

Het defensief daarentegen bijzonder matige Telstar zou daarvoor heel snel de rekening krijgen, Kevin Visser zorgde voor de gelijkmaker door vanaf tien meter de bal hard langs doelman Wesley Zonneveld te jagen (18′ ; 1-1). Amper zes minuten later kwam HS al op voorsprong, ingeluid door een corner van Stanley Elbers. Jac Tuijp had zich aan de rand van de zestien opgesteld en gebaarde ook dat hij de bal daar wilde ontvangen, Elbers koos daarentegen voor een voorzet in de doelmond. De afvallende bal zou vervolgens toch voor de voeten van de Volendammer vallen die zuiver in de hoek schoot (24′ ;2-1).

Even later zou Tuijp met een splijtende pass Diouck vrij voor doel zetten, maar de inzet van de Belgische Senegalees werd op het laatste moment geblokt. Het regende doelkansen in deze periode, Elbers schoot vrij voor doel tegen keeper Zonneveld op, in de rebound tekende Visser voor zijn tweede treffer van de avond (35′ ;3-1).  De ruststand leek riante vormen aan te nemen toen Tuijp (na een briljante aanname) de bal door de benen van Zonneveld heen schoot, maar deze kon de bal nog net voor de lijn achterhalen. Een minuutje later had HS-doelman Van der Steen minder fortuin toen hij een schot van Kindermans keerde, de bal werd werkelijk panklaar neergelegd voor de instormende Seuntjens (42′ ;3-2). Het publiek (waaronder 750 personen die via het ED vrijkaarten hadden gekregen, zij kregen heel veel waar voor geen geld) kreeg op slag van rust nog een scoringskans voorgeschoteld, maar Tuijp wist zich vrij voor de doelman blijkbaar geen raad meer.

De Witte Leeuwen mochten zich met een slechts een goal achterstand halverwege nog wat illusies maken, maar deze zouden snel verdwijnen. Na een pass van Lars Hutten kon de deze wedstrijd zeer dynamische Kevin Visser zijn derde treffer aantekenen (51′ ;4-2). De “man-of-the-match” stond ook aan de voet van de laatste treffer, zijn voorzet vanaf de rechtervleugel werd door centrale verdediger Toine van Huizen in eigen doel gewerkt (68′ ;5-2). Invaller Edo Knol liet daarna nog een tweetal kansen liggen om de nederlaag voor Telstar een wat dragelijker aanzien te geven, HS gaf de avond daarentegen nog wat extra glans toen nota bene Koen Weuts een tegenstander ging poorten.
HS staat na deze zege op de zestiende plaats in de Jupiler League, de volgende wedstrijd staat over twee weken op het programma in Groesbeek tegen Achilles ’29.

bron : Helmond Sport