Nathalie

Week 23, dinsdag 5 juni

Week 23, dinsdag 5 juni

 

 

Nathalie(37) is single, werkzaam bij de Zorgboog, moeder van dochter Amy(10)

 

Zien en gezien worden.

Afgelopen pinksterzondag ben ik samen met een vriendin naar 7th sundays geweest. Wij als 30-plussers hadden er super veel zin in. Even geen mama zijn maar 2 dames onbezorgd op stap ergens op een weiland tussen Keldonk en Erp.

Het weer was prachtig, de ambiance geweldig en de muziek te gek. Maar wat ons het meeste plezier heeft gebracht, waren de mensen. Mijn vriendin en ik vinden onszelf vrij modern en ruimdenkend, maar na een dagje festival twijfel ik er wel aan of dat echt zo is.

We hadden het type “kijk mij breed zijn”. De ene spierbundel na de andere kwam voorbij en dan het liefst nog met een ontbloot bovenlijf, want het mocht natuurlijk gezien worden hoe hard ze getraind hebben om dit te verwezenlijken.

Dan het type “wandelende inktvlek”. Elk plekje, behalve het gezicht, was benut voor diverse creaties, waardoor ik dacht “hoe gaat dat er uit zien als die 70 is!” Het is mooi gedaan, maar naar mijn mening was het iets teveel van dat zwart en gekleurd goedje.

Ook hadden we het type “wij horen bij elkaar”. Alsof ze recht uit de South of Bronx waren komen overvliegen, met de herkenbare bandana’s zoals de Bloods of Crips. Alleen jammer voor deze stoere mannen, want ze kwamen gewoon uit Brabant.

Natuurlijk mag ook het type “stuiterbal” niet ontbreken. De naam zegt al genoeg, daar hoef ik verder weinig over uit te leggen. De man met de hamer die zorgt er wel voor dat deze types de volgende dag weer op aarde komen.

Dus na zo’n feestje met al die indrukken van de jeugd van tegenwoordig, begonnen we ons toch een beetje zorgen te maken. We kunnen onze borst nat maken, want over 10 jaar staan onze kinderen ook op een festival. En wij als mama’s (en ook papa’s) maar hopen dat we het goed hebben gedaan met onze moderne en ruimdenkende opvoeding.

Na het schrijven van deze column heb ik een vriendin gevraagd om aankomend weekend wat te gaan eten en een filmpje te pakken. Heb even genoeg indrukken gehad voor de komende 10 jaar.