Hallo Helmond, Hallo heerlijk terras, BBQ weer

De komende dagen is het vrij warm. Met voldoende zon wordt het 25-28
graden. Wel neemt de kans op stevige onweersbuien toe. Vanaf vrijdag wordt het
wat minder warm, maar zeker niet onaardig weer.

Het is wisselend bewolkt met ruime zonnige perioden. De zuid(oost)enwind neemt toe tot matig en voert warme lucht aan.

Vanmiddag schijnt de zon regelmatig en de temperatuur loopt op tot circa 27 graden. Geleidelijk ontstaan stapelwolken die eind van de middag en vanavond kunnen uitgroeien tot onweersbuien. Daarbij is de grootste buienkans voor het zuidwesten, maar ook in de rest van het land kan een lokale bui ontstaan.

Vanavond blijft de buienkans aanwezig. Tijdens buien is er kans op hagel en windstoten. In het oosten blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt niet koud met minima vannacht rond 15 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt. Het wordt 22 tot 28 graden. In de loop van de dag neemt de kans op onweersbuien weer toe. Ook bij deze buien is kans op hagel en windstoten.

Ook donderdag wordt een dag met onweersbuien. De maxima variƫren van 21 tot 27 graden.

Vrijdag hebben we aanmerkelijk koelere lucht in het land en wordt het 19-23 graden. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en lokaal komt een bui voor.

In het weekend domineert de zon het weerbeeld. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar op de meeste plekken blijft het droog. Met maxima rond of net boven de 20 graden is het niet heel warm, maar wel iets warmer dan normaal voor eind mei.