Draaiorgelman krijgt geen steun van gemeente

Alfons Gehlen staat al vele jaren twee keer per week in het Helmondse centrum met zijn draaiorgel. Ook hij heeft last van de crisis want zijn inkomsten lopen terug.

Voor sommige een geweldige aanvulling en voor andere mag hij meteen zijn spullen pakken en vertrekken. De orgelman in het Helmondse centrum heeft het zwaar en zijn inkomsten lopen terug, de reiskosten en onderhoudskosten kunnen niet meer gedekt worden door de opbrengsten en Alfons wilde ook de handdoek in de ring gooien.

Lees meer over dit onderwerp… klik [HIER]

Maar toen kwam er een voorstel van Helder Helmond en SDOH-D66-HB, zij wilden vanuit de gemeente een bijdrage schenken van 2500 euro per jaar om zo het draaiorgel waar Helmond mee verbonden is te redden. Alfons van Gehlen hoorde dit voorstel en wilde dan nog wel eens nadenken over zijn vertrek en ervoor kiezen om toch nog een paar jaar te blijven.

Nu heeft de gemeenteraad beslist en er zal geen bijdrage gaan plaatsvinden. Het standpunt van de gemeenteraad is dat de orgelman een commercieel ondernemer is en dat de gemeente Helmond daar geen subsidie aan zal gaan verstrekken. Alfons van Gehlen zal waarschijnlijk zijn spullen pakken en niet langer in het centrum de klanken van zijn orgel laten horen.