AH Brouns geeft stokje over aan hoofdkantoor

Foto:

Albert Hein Brouns in Mierlo-Hout heeft zijn zaak verkocht aan het hoofdkantoor. Sinds Brouns is overgegaan van C-1000 naar AH ziet hij zijn omzet teruglopen.

Dit probleem is niet alleen bij Brouns te doen, veel C-1000 supermarkten die overgegaan zijn naar AH hebben dit probleem. Brouns heeft zijn omzet vanaf juni 2013 (overgang naar AH) zien slinken met een kleine 70.000 euro.

Brouns heeft als tweede franchiser noodgedwongen zijn winkel van de hand gedaan, voor hem ging een franchiser uit Surhuisterveen ook al over naar Albert Heijn zelf. De winkel is vanaf 27 januari dus niet meer in handen van Brouns, maar zal wel open blijven onder leiding van AH zelf.

Waar is de omzet dan heen gegaan? Veel vaste klanten kwamen bij de C-1000 voor het vers gedeelte en dat is er niet meer of bij lange niet meer zo uitgebreid. Dit heeft Brouns veel omzet gekost en daardoor heeft hij dit noodgedwongen besluitĀ  moeten nemen.

AH rekende bij een overgang van C-1000 naar AH dat er 10 procent minder omzet behaald zou gaan worden in de eerste periode maar deze prognose was veelste positief. En dan niet te vergeten dat over een paar maanden 200 meter verderop ook nog een Aldi haar deuren gaat openen.