Minister Kamp opent Automotive Campus Shared Facilities en nieuwbouw Benteler Engineering

Foto:

Met een gewicht van 800 ton en een omtrek van 7 bij 22 meter heeft de
Automotive Campus in Helmond een van de grootste rollenbanken van Europa
in huis. Bussen, trailers en vrachtwagens tot 30 ton kunnen erop worden
getest.Een unieke kans voor het bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen in de automotive om voertuigen robuuster, duurzamer en veiliger te maken. De rollenbank, waar busfabrikant VDL in deelneemt, behoort tot een van de testcenters van de Automotive Campus Shared Facilities te Helmond. Minister Kamp van Economische Zaken heeft het nieuwe complex op maandag 27 januari 2014 officieel geopend.

De Shared Facilities voorzien in high-tech automotive testfaciliteiten, onderzoeks-, kantoor- en werkruimtes waar een brede groep, waaronder automotive bedrijven, MKB, kennisinstituten en onderwijsinstellingen, gebruik van kunnen maken. De focus van deze faciliteiten ligt op de speerpunten van de hedendaagse internationale automotive industrie waaronder electric mobility, green and smart mobility, first class manufacturing en safety en endurance testing.

“Deze Campus is een schoolvoorbeeld van wat er mogelijk is als bedrijven, kennisinstellingen en overheden nauw samenwerken. U combineert ondernemingskracht met de nieuwste kennis en draagt zo bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. U creëert nieuwe bedrijvigheid, leidt talent op en versterkt zo de internationale concurrentiekracht van de Nederlandse economie. Zo zorgt u voor banen, groei en welvaart”, aldus de minister tijdens de opening.

“De Shared Facilities komen tot stand door investeringen van Benteler, TASS International, VDL, MAC, Innovam en Bouwbedrijf van de Ven. Daarbij is het project mogelijk gemaakt door subsidies van het ministerie van Economische Zaken, de provincie Noord-Brabant, Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en Gemeente Helmond. De publieke middelen worden ingezet om het gebruik door MKB bedrijven te stimuleren. De totale investeringssom van het project bedraagt ruim 18 miljoen euro.”

bron : Helmond.nl