Ontwikkelingen in het centrum

Er is behoorlijk wat leegstand in het Helmondse centrum en toch is het nog lang niet zo erg als in andere gemeenten. Wat staat er binnenkort te gebeuren in het winkelgebied.Laten we beginnen in de momenteel helemaal gevulde Elzaspassage, De Schatkamer (woondecoratie) heeft haar deuren gesloten en hier zal binnenkort Kaly fashion haar deuren gaan openen. Voor leuke woondecoratie en cadeauartikelen kunt u nu terecht bij Impression.

De tijdelijke unit waar voorheen de kaas en notenboer gezeten heeft is inmiddels open met een gsm accessoires en reparatie winkel. Helaas moeten wij mededelen dat de cadeau en funshop Expo binnenkort haar deuren zal gaan sluiten. De Duthler zal plaatsmaken voor HoutBrox en Benetton kleding gaat het over een andere boeg gooien, met andere merken.

Dan komen we in de Veestraat, Van Haren gaat verhuizen naar het nieuwe gebouw op de hoek van de Veestraat en de Markt, Studs heeft haar deuren voor dusver bekend permanent gesloten en het pand staat te huur, de Wema gaat met haar uitgebeide collectie kostuums van de eerste verdieping naar de overkant van de straat waar momenteel Rumors gevestigd is. De Wema zal hierdoor toegankelijker worden, maar de collectie ondanks de kleinere locatie blijft overweldigend.

Esprit is in onderhandeling over het huurbedrag, en als dit niet aangepast gaat worden zullen zij genoodzaakt zijn een andere locatie te zoeken. De outlet H&M is momenteel gesloten en hiervoor is nog geen nieuwe huurder gevonden.