Stefania Picelli bezoekt Nihon Sport in Helmond

Foto:

Stefania Picelli (27) is een bijzonder opvallende verschijning in de
harde wereld van kickboksen, K1 en Muay Thai. Picelli was fotomodel en
is nu al enkele jaren de grote promotor achter het Thaise merk Yokkao en
de door dat merk georganiseerde evenementen zoals Muay Thai Combat
Mania en een cyclus van Yokkao gala’s over de hele wereld.Ze heeft een Italiaanse vader en een Thaise moeder en ze valt op verscheidene manieren op in het vechtsportwereldje. Ze is beeldschoon en heeft zo’n 60.000 volgers op Facebook. Achter die schoonheid verbergt zich echter ook een sterke vrouw met een eigen willetje met een opvallende passie voor Muay Thai.

IN THAILAND IS MUAY THAI CULTUUR EN TRADITIE

Haar verschijning zorgt ook wel eens voor hilarische momenten “Ik ben fotomodel geweest en bij een gala kwam ik Errol Zimmerman tegen. Hij dacht dat ik een van de ringgirls was…..” glimlacht Picelli. De liefde voor Muay Thai gaat veel verder dan alleen de sport op zich “Muay Thai is de nationale sport van Thailand” zegt Picelli die in Italië woont “Ik heb  natuurlijk veel familie in Thailand. Voor Thaise mensen is Muay Thai hun cultuur met veel tradities vanuit het verleden. Muay Thai brengt o.a. respect voor ouderen met zich mee. Veel in de Thaise samenleving is gebaseerd op de tradities uit het Muay Thai!”

YOKKAO GROEIT RAZENDSNEL IN POPULARITEIT

Picelli was in Nederland op bezoek bij Nihon Sport; de vechtsportgroothandel in Helmond die het merk Yokkao distribueren in de Benelux.

Yokkao is in 2008 begonnen met het produceren van Thaishorts. Yokkao staat voor “witte emerald” maar Kao betekent ook knie.

De shorts waren al snel een groot succes en via de overige kleding kwam men ook al vrij snel op het idee om een compleet assortiment voor Muay Thai en kickboksen te gaan samenstellen. De mensen achter Yokkao zijn “kenners’ van de sport en zijn niet allemaal Thais. Yokkao zag er een uitdaging in om de toch al hoog aangeschreven kwaliteit van de Thaise kickboksartikelen nog verder te verbeteren.

In Thailand organiseert Yokkao o.a. in Pattaya en Bangkok vrijwel wekelijks Muay Thai evenementen. “Yokkao sponsort niet alleen de evenementen op zich. Je zou kunnen zeggen dat Yokkao de sport Muay Thai sponsort. We geven Thaise mensen de mogelijkheid hun sport te beoefenen en er geld mee te verdienen. Voor veel Thaise mensen in Muay Thai hun werk!” “Met Muay Thai kunnen ze hun leven veranderen. Velen zijn arm en ze kunnen status krijgen via hun sport”

Daarnaast ondersteunt Yokkao in Thailand ook diverse trainingscentra.

PROMOTEN VAN DE SPORT WERELDWIJD

Yokkao wil Muay Thai wereldwijd promoten maar zal daarbij kickboksen zeker niet uit het oog verliezen. Ook bij het Kickboksen wordt Yokkao hoog gewaardeerd en wereldwijd heeft men diverse kickboksers onder contract staan.

Toen Picelli voor Yokkao haar eerste gala wilde organiseren stond men raar te kijken en was de interesse samen te werken verre van optimaal. Geen probleem; de Italiaanse die bedrijfskunde gestudeerd heeft ging het allemaal zelf doen en reist nu heel de wereld af om enorme gala’s op te zetten. 8 maart jl. was een volledig uitverkocht gala in Manchester waar de toeschouwers superlatieven te kort kwamen als ze gevraagd werd wat ze van het gala vonden. Dolenthousiast waren de Engelsen.

Yokkao ontwikkelt zich als merk stap voor stap. Het assortiment voor Muay Thai en kickboksen behoort nu al tot het beste wat op de markt verkrijgbaar is. Men heeft echter ook hun zinnen gezet op BJJ en MMA.

BENELUX IS ERG INTERESSANT

Stefania Picelli heeft tijdens haar bezoek aan Nederland samen met Peter Wetzer, eigenaar van Nihon Sport, diverse gyms bezocht en sporters gesproken. Ze is erg onder de indruk! “Op kickboksgebied behoort Nederland tot de sterkste landen wereldwijd.”