Zes tieners aangehouden voor openlijk geweld

Woensdagavond 9 april en donderdagochtend 10 april heeft de politie in
totaal zes tieners in de leeftijd van 13 en 14 jaar aangehouden voor
openlijk geweld tegen een 13-jarige jongen. Deze jongen raakte gewond en
is naar het ziekenhuis vervoerd.

Op woensdag, 9 april 2014 om ongeveer 16.20 uur kwamen er verschillende meldingen binnen bij de politie dat een jongen op de Havenweg door een grote groep tieners in elkaar geslagen en geschopt werd. Toen de agenten arriveerde troffen zij het versufte slachtoffer uit Nuenen aan. Hij was ernstig verward en werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte direct een onderzoek.

Getuigen

Verschillende getuigen meldden zich bij de agenten met opnames van de mishandeling. Zo konden die vrij snel een duidelijk signalement verspreiden. Korte tijd later trof de politie een groep tieners aan. Vier van deze tieners werden aangehouden voor het openlijk geweld. Een vijfde verdachte werd korte tijd later aangehouden en een zesde verdachte is donderdag, 10 april 2014, aangehouden in zijn ouderlijke woning. Het zijn tieners uit Nuenen, Mariahout, Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Lieshout.

Thuis

De eerste vijf verdachten zijn woensdagavond naar het bureau gebracht. Daar zijn ze in verzekering gesteld in verband met het misdrijf en het onderzoek dat nog moet gebeuren. Wel is besloten dat deze tieners, gezien hun leeftijd, de inverzekeringstelling thuis mogen uitzitten. Dat houdt in dat ze ook daadwerkelijk thuis moeten blijven en zich beschikbaar moeten houden voor het onderzoek. Ook mogen ze geen contact hebben met elkaar gedurende deze tijd. De zesde verdachte is donderdagmorgen voor zijn verhoor aan het bureau ingesloten. De zaak wordt verder onderzocht.