10 jaar Dierenrijk en het park blijft maar groeien

Foto:

Dierenrijk bestaat op zaterdag 3 mei 2014 10 jaar. Om dit te vieren, organiseert dé Kinderdierentuin een 10-daags feest.

Iedere dag zijn er speciale activiteiten, variërend van thema-evenementen tot extra bezienswaardigheden. Voor het zover is, opent Dierenrijk op woensdag 16 april een nieuw verblijf met ringstaartmaki’s en rode vari’s.

Afrikaanse diersoorten

Dierenrijk blijft groeien en breidt het park uit met Afrikaanse diersoorten. Zo komen er binnenkort ringstaartmaki’s en rode vari’s. Deze halfapen uit Madagaskar zijn erg nieuwsgierig. Bezoekers kunnen zelfs het dierenverblijf in lopen om heel dichtbij de dieren te komen. Dierenrijk ontvangt een mannengroepje ringstaartmaki’s en een fokgroepje rode vari’s. Dierenrijk opent het verblijf op woensdag 16 april. De verzorgers trakteren de dieren om 11.00 uur op een smakelijke fruitcocktail.

10 jaar Dierenrijk

In 2004 opende Dierenrijk haar poorten. Martin van Hees, parkmanager van Dierenrijk, vertelt: “Een aantal jaar na de opening is er al veel veranderd. Er zijn nieuwe verblijven gebouwd om naast Europese dieren ook Aziatische – en Afrikaanse dieren te houden. En alle verblijven van toen zijn zodanig aangepast dat de dieren nog beter zichtbaar zijn voor het publiek”.

Sinds 2008 zijn er Aziatische dieren, waaronder olifanten, Siberische tijgers, rode panda’s, kraagberen en gibbons. In 2012 heeft het park Afrikaanse leeuwen gekregen. “Uiteindelijk komen de kinderen ook vooral om te spelen. De combinatie van de verschillende speelattributen en de dieren van heel dichtbij kunnen zien, zorgt ervoor dat Dierenrijk dé Kinderdierentuin is”, voegt van Hees toe.

Feest

Dierenrijk viert het 10-jarige bestaan met een 10-daags feest. Donderdag 24 april vindt de aftrap plaats. Dé Kinderdierentuin houdt diverse festiviteiten om dit jubileum te vieren. Op zaterdagavond 3 mei vindt het grote eindfeest plaats. Meer informatie is te vinden op www.dierenrijk.nl/10jaar