Kuijpers realiseerde ondanks krimpende markt een omzet groei

Foto:

Kuijpers heeft in 2013 in een krimpende markt een omzet van 155
miljoen euro en een positief resultaat van 0,4% (na belasting)
gerealiseerd. Voor het derde jaar op rij wist de onderneming hiermee de
omzet te evenaren. Dit blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag van
Kuijpers.

Kuijpers wist met name groei te realiseren in beheer en onderhoud, in kort lopende projecten en in het marktsegment industrie. Maar ook met investeringen in BIM (Building Information Modeling), energie, gebouwautomatisering en life cycle management verstevigde de onderneming zijn marktpositie. In 2011 en 2012 realiseerde het 4e generatiefamiliebedrijf een omzet van respectievelijk 158 en 156 miljoen. 
Solide basis 
Met de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in de utiliteitsbouw verwacht Kuijpers dat ook in 2014 marges onder druk blijven staan. Kansen voor de toekomst ziet de onderneming in het marktsegment industrie, in speciaal geconditioneerde ruimtes en in de toenemende vraag naar innovatieve contractvormen, zoals Design, Build en Maintain. Maar ook in het ontwikkelen en aanbieden van kennis en slimme technologische oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van energie en automatisering. Samen met vaste klanten en projecten als de nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft,  de uitbreiding van de melkcapaciteitsverwerker bij FrieslandCampina DMV in Veghel en de grootschalige renovatie van het kantorenpand van a.s.r. in Utrecht ligt er een solide basis. Kuijpers nam in 2013 de activiteiten van Harry Immens 9000 in de regio ’s-Hertogenbosch over en introduceerde een nieuw specialisme: Controlled Environments. Dit specialisme realiseert landelijk, in de marktsegmenten waarin Kuijpers actief is, gecontroleerde ruimtes op het hoogste niveau.
Kwaliteit op lange termijn 
In 2013 investeerde Kuijpers 2,5% van de loonsom in eigen medewerkers. “Dat is in lijn met de investeringen in de afgelopen jaren. En dat blijft ook zo”, zegt Aukje Kuypers, voorzitter van het directieteam. De onderneming gelooft in continuïteit en bouwt aan kwaliteit op lange termijn. Zo rondde Kuijpers in 2013 een uniek en op maat samengesteld Management Development programma af. Veertien deelnemers sloten dit programma met succes af. En een aantal daarvan vervullen inmiddels belangrijke managementfuncties in de onderneming. “We trainen ook onze projectleiders. Dat doen we in huis door een collega die gespecialiseerd trainer op het gebied van klantgerichtheid is. In mei start een trainer die datzelfde gaat doen op het gebied van projectmanagement. Op deze manier borgen we vaardigheden en competenties in onze organisatie”, aldus Kuypers. 
Energieneutraal in 2018
Als 4e generatie familiebedrijf is Kuijpers gericht op mensen. “Samen zetten we ons in voor het beste resultaat, voor zowel onze klanten als voor onszelf. Om dit resultaat steeds weer te verbeteren, hebben we in 2013 onze strategie aangescherpt. Hierin hebben we de ambitie uitgesproken om in 2018 alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. De gedachte achter deze ambitie is om met onze relaties in gesprek te gaan over het realiseren van hun duurzame ambities. Ook voor onze eigen organisatie hebben we voor 2018 doelen gesteld. Zo willen we de CO2-uitstoot per medewerker met 10% verlagen. Dat realiseren we onder andere door ons wagenpark verder te elektrificeren en energie in onze eigen bedrijfspanden duurzaam op te wekken”, sluit Kuypers af.
Klik hier om digitaal door het jaarverslag heen te bladeren.

bron : Kuijpers.nl