Politie opzoek naar getuigen van ramkraak

De politie zoekt getuigen van een ramkraak die dinsdagochtend met een
auto is gepleegd op een supermarkt aan De Smidse in Nuenen. Het voertuig
was kort daarvoor gestolen in Eindhoven en werd na de kraak
achtergelaten in het buitengebied van Nuenen.

Agenten kregen rond 2.30 uur een melding dat een auto de pui van de supermarkt had geramd. Bij de kraak waren twee personen gezien. De auto was verdwenen toen de politie kort daarna ter plaatse kwam. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de auto een geldautomaat in de winkel heeft geraakt. Onduidelijk is of er buit is gemaakt. De technische recherche heeft bij de supermarkt onderzoek verricht.

Auto gevonden

De auto die bij de kraak is gebruikt werd in de loop van dinsdagochtend aangetroffen op de Paaihurken in Nuenen. Ook hier heeft de technische recherche sporenonderzoek verricht. De politie zoekt getuigen die hebben gezien dat de auto hier is achtergelaten, vermoedelijk kort na de kraak. Onbekend is hoe de inzittenden er na het achterlaten van het voertuig vandoor zijn gegaan.

Uit onderzoek is verder gebleken dat de gevonden auto van diefstal afkomstig is. Het voertuig werd op 5 mei gestolen vanaf de Penelopestraat in het Eindhovense stadsdeel Woensel-Zuid.

Getuigen

Getuigen die iets van de ramkraak, het achterlaten van de auto en de diefstal van het voertuig hebben gezien worden verzocht om contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800-7000. De politie zoekt ook mensen die mogelijk over beeldmateriaal beschikken waarop de daders te zien zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om beelden die zijn gemaakt met camera’s die bij woningen in de omgeving van de supermarkt of de vindplaats van de auto hangen.

bron :Politie.nl