Vernieuwend ondernemen met het Ondernemerscafé

Op 13 mei is het weer zover; het Ondernemerscafé Helmond. Dit keer staat
de avond in het teken van vernieuwende agrariërs. Gastheer en – vrouw Rob van
Oorschot en Marlieke Dekker spreken met vier aansprekende gasten uit deze
branche.

 
Vernieuwend
ondernemen
Peter Bakker van Den Ouden
Groep
Peter Bakker van Den Ouden
Groep levert, zo schrijft hij op zijn website, ‘een totaalconcept voor
bodemverbeteraars, biobrandstoffen en bouwstoffen’. Hoe koppelt het traditionele
familiebedrijf, met ongeveer 150 medewerkers, oude waarden en normen aan moderne
bedrijfsvoering? Dat totaalconcept, wat houdt dat nou precies in en hoe
onderscheid hij zich daarmee van de concurrentie?
Hans Vereijken van
Vereijken Kwekerijen
Ook Hans Vereijken van
Vereijken Kwekerijen houdt zich bezig met bodem, maar dan voornamelijk met wat
hij erin kweekt: smaakvolle ‘Tasty Tom’ trostomaten. Met een hal van 350.000
vierkante meter heeft hij één van de grotere kwekerijen in het land. De
tomatenkweker is verkozen tot ondernemer van het jaar 2013 in Laarbeek en
Gemert-Bakel. Hij wordt vooral geroemd om zijn vernieuwend ondernemerschap. Wat
betekent innovatieve bedrijfsvoering voor Hans?
Helmondse
varkens
Marko van Asten van Van
Asten Fokvarkens
Derde gast is Marko van
Asten, van het familiebedrijf Van Asten Fokvarkens. Naast het fokvarkensbedrijf
heeft de organisatie ook een akkerbouwtak, waarop tarwe, gerst en maïs wordt
geteeld. Het bedrijf startte in 1974 en maakte een enorme groei door, tot zelfs
over de landsgrenzen. Het innovatieve vermogen van het bedrijf  is essentieel in
een sector die vrijwel continu onder vuur ligt.
Marc van Rooi van Van Rooi
Meat
De stad Helmond biedt
kennelijk voldoende mogelijkheden voor de branche: ook varkenshouder Van Rooi
Meat onderneemt succesvol binnen onze gemeentegrenzen. Dagelijks wordt er in
twee ploegen geslacht, en dat al meer dan een halve eeuw. Wat vinden beide
organisaties van het Helmondse ondernemersklimaat? Wat betekent innovatief
ondernemen voor deze sector?
Om 20.30 uur begint het
gesprek aan tafel. Aansluitend is er als altijd entertainment, dit maal verzorgd
door Luc de Graaf, en een gezellige naborrel. De deuren van Hotel West-Ende zijn
open vanaf 20.00 uur.