Young Business club op bezoek bij Helmonds bedrijf

Foto:

Eerder dit voetbalseizoen bracht de Young Business Club (YBC) van
Helmond Sport een bezoek aan het Helmondse bedrijf Bronneberg.
Bronneberg is wereldwijd een bekende speler op de recyclingmarkt.

De Bronneberg recyclingmachines zijn onderscheidend op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatieve technieken. Zij ontwikkelen, produceren en verkopen machines voor het recyclen van schroot, metaal, auto’s, kabels en karton. De producten lopen uiteen van kleine kabelpellers die de isolatie van elektriciteitskabels strippen tot zeer grote schrootpersen en scharen die ijzer- en metaalschroot verwerken onder de zwaarste omstandigheden. Reden genoeg voor de YBC om eens een kijkje te nemen op de nieuwe locatie.

Een kort verslag van het bezoek:

Na het welkomstwoord van onze oud-voorzitter Alexander Jegerings, nam zijn vader Henri het woord en vertelde in vogelvlucht de jarenlange geschiedenis van de firma Bronneberg. Echter, de opvolging staat al te trappelen in de personen van Young Business Club-leden Alexander en Robbert-Jan. Uiteindelijk was het moment daar en werd de indrukwekkende productiehal bezocht; veel van de machines worden door de firma Bronneberg zelf ontwikkeld en gebouwd. We zagen onder andere een schrootpers met eigen laadkraan waar hard aan gewerkt werd.

Het buitenterrein is ingericht voor de omvangrijke occasions. Mooi en interessant, maar natuurlijk wilden we toch graag eens een machine in werking zien! En die demo kwam er, met een MG kabelshredder 220T Special: de Rolls-Royce onder de kabelshredders, zo lieten we ons vertellen. Deze machine is namelijk in staat om een kabel, met isolatiemantel en al, te ontleden en te verwerken tot schoon koper. Dit koper wordt weer gerecycled, en zo is de cirkel rond.

Na de rondleiding werd gezorgd dat we met volle maag konden vertrekken naar de (helaas) laatste wedstrijd van dit seizoen. Ook in het volgende seizoen zal de Young Business Club diverse interessante (netwerk)activiteiten organiseren. Houd ook het Helmond Sport Magazine in de gaten! Want In het aankomende Helmond Sport magazine (juni editie) zal een artikel komen te staan over de Young Business Club van Helmond Sport.

Voor meer informatie over Bronneberg.

bron : Helmond Sport