Vermoedelijke drugdealer opgepakt

Tijdens een geplande actie in de Eindhovense wijk Gestel, hield de
politie woensdagmiddag een 53-jarige vermoedelijke drugsdealer uit
Someren aan. Hij wordt er van verdacht vanuit een woning aan de Dukasweg
drugs te hebben verhandeld.

Onderzoek na klachten

Na klachten van overlast uit de omgeving van de betreffende woning, startte de politie een onderzoek. Daaruit bleek dat de verdachte vermoedelijk drugs dealde vanuit de woning van zijn 49-jarige vriendin aan de Dukasweg. Tijdens de actie van woensdag werden twee Eindhovense mannen opgepakt nadat ze in de woning drugs hadden gekocht.

De vermoedelijke dealer werd kort daarna opgepakt in de Mauritsstraat. Vervolgens ging de politie de woning binnen en werd de vriendin aangehouden. Tijdens huiszoekingen in haar huis en in de Somerense woning van de man, nam de politie enkele tientallen verpakkingen met een gebruikershoeveelheid cocaïne en heroïne in beslag.

Tevens werden verpakkingsmaterialen en weegschalen gevonden. De vermoedelijke dealer zit vast en wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. Zijn vriendin en de klanten werden na verhoor weer vrijgelaten.

Auto afgepakt

Misdaad mag niet lonen! Daarom intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. In het kader van ‘afpakken’ werd daarom de auto van de verdachte in beslag genomen, omdat deze vermoedelijk met crimineel verkregen geld is gekocht. Door de status(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont.

bron : Politie.nl