10.000 hennepstekjes in maïsveld

De politie hield zaterdagmorgen 7 juni rond 2.00 uur zes mannen aan op
de Peeldijk. Het gaat om drie mannen uit Boxmeer (41, 43 en 47 jaar
oud), twee mannen uit Beugen (19 en 20 jaar oud) en een 29-jarige man
uit Bergen. Het zestal wordt ervan verdacht hennep te hebben geplant in
een nabijgelegen maïsveld.

Posten

Eerder in de week inspecteerde de politie, samen met de milieuwachter van de gemeente Gemert, het buitengebied. Daarbij zagen ze dat er midden in het maïsveld hennepstekjes waren geplant. Omdat het erop leek dat men nog niet klaar was met aanplanten, werd door de politie besloten het veld tijdens de ‘donkere uren’ in de gaten te houden. Daarbij werd de politie ondersteund door de Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOA’s) van Natuurmonumenten en de milieuwachter van de gemeente Gemert.

Aanhoudingen

Vrijdagavond rond middernacht kwam een groep van vijf personen het maïsveld op en begon inderdaad met het planten van hennepstekjes. Nadat deze mensen klaar waren, kwam een personenauto hen ophalen. Op dat moment werd door de politie ingegrepen: zowel de bestuurder als de vijf ‘planters’ werden aangehouden. Zij zijn allen in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vernietigd

In het maïsveld bleken bij een eerste schatting ongeveer 10.000 hennepstekjes te staan. Deze worden in de loop van zaterdag 8 juni weggehaald en vernietigd.

bron : Politie.nl